14 известни българи даряват дрехите си на абитуриенти

Певицата Мария пя в петък на Седмицата на модата в София. СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА И “ХАЙЛАЙФ”

С грандиозно откриване започна Седмицата на модата пролет - лято 2017, която се проведе от 20 до 24 март на територията на зала EFE на Hotel Marinela. В самото начало беше обявена благотворителната инициатива на сдружение “Маринела”, което се включва в абитуриентски сезон за 2017-а с дарение за младежи в неравностойно положение. Те ще бъдат облечени в рокли и костюми, предоставени от Цвети Пиронкова, Мария Силвестър, Цветелина Янева, Галена, Мария, София Борисова, Диляна Попова, Николета Лозанова, Жана Бергендорф, Графа, Орлин Павлов, Даниел Бачорски, Александър Кадиев, Михаил Христов.

100 Кила пее на откриването на Седмицата на модата в София.
100 Кила пее на откриването на Седмицата на модата в София.

Първата вечер откри 100 Кила, който разтърси залата заедно с гайдарите от “300 литра” със своя хит “100 гайди”.

Лицата на Седмицата на модата Екатерина Краснова и Ивел Йорданов
Лицата на Седмицата на модата Екатерина Краснова и Ивел Йорданов

Модното шоу започна с представянето на лицата на Sofia Fashion Week SS 2017 – топмоделите Екатерина Краснова и Ивел Йорданов. В първия ден от модния форум бяха показани общо 14 колекции на дизайнери, модни къщи и марки от България, както и на студенти по мода от четири университета в страната според специалната селекция на проф. Любомир Стойков.

Евгения Живкова

откри модния

спектакъл

като специален гост и представи модели от колекция пролет - лято 2017, разделена в шест основни теми с акцент върху минималистичния стил.

Жени Живкова откри модните дефилета със своя колекция.
Жени Живкова откри модните дефилета със своя колекция.

Дизайнерката залага на флорални принтове, апликации на цветна дантела върху плътна коприна, бродерии, както и на комбинация между райе, точки и цветя в бяло и черно.

Модната марка Desizo Monni представи колекция пролет - лято 2017, вдъхновена от Мароко, в която класическият шик среща неопитомения дух на пустинния пясък. Саката, панталоните и обувките са украсени с елементи, заимствани от марокански килими и масивни врати на кралски дворци в типичните цветове синьо, златно и бяло.

По изключително атрактивен начин бяха представени на Седмицата на модата луксозни и нестандартни бижута от най-висока класа. Дефилето им премина под музикалния съпровод на виртуозните грации Гергана Алексиева (цигулка), Ивелина Туджарова (виола), Лора Табакова (виолончело) и Звезделина Халтъкова (цигулка).

Сред гостите на първата вечер на най-мащабния моден форум у нас се открои българският дизайнер Джио Диев.

Калина Паскалева с българския дизайнер Джио Диев. Негови обувки носят Мадона и Дженифър Лопес.
Калина Паскалева с българския дизайнер Джио Диев. Негови обувки носят Мадона и Дженифър Лопес.

Той успя да

заплени със своите

обувки най-големите

звезди на Холивуд

като Мадона, Кейти Холмс, Дженифър Лопес и Бионсе. С интерес наблюдаваха модните дефилета победителката в последния сезон на “ВИП Брадър” Миглена Ангелова и почитателят на красивите жени – бизнесменът Христо Сираков. Певиците Мария, Елена Брусарска и Марина Кискинова проследиха всичките ревюта и закачливо флиртуваха с камерите.

Втората вечер на Седмицата на модата беше посветена на световни марки и брандове с представителства в България и започна с музикално изпълнение на Елена Брусарска, която беше и водеща на вечерта заедно с Александра Богданска, прочула се като гаджето на лудия репортер на Милен Цветков – Даниел Петканов.

“Ескада” представи изискан, творчески дизайн и изключително комфортни тоалети, практични идеи, перфектно съчетани цветове и принтове, подходящи за всички сезони.
“Ескада” представи изискан, творчески дизайн и изключително комфортни тоалети, практични идеи, перфектно съчетани цветове и принтове, подходящи за всички сезони.

“Ескада спорт” дебютира тази година и на модната сцена в България. През 1978 г., когато Маргарета и Волфганг Лай презентират своята първа колекция това събитие поставя основите на нова бизнес идея, която е колкото проста, толкова и успешна –

демократизация на

висшата мода

С втората колекция на модния подиум “Ескада” представи изискан, творчески дизайн и изключително комфортни тоалети, практични идеи, перфектно съчетани цветове и принтове, подходящи за всички сезони.

Друг модел на “Ескада”
Друг модел на “Ескада”

“Версаче Колекшън” внесе дух на демократичност в кампанията за разрастване на марката към по-широко достъпни цени. Младите хора вече могат да влязат в света на световния бранд и могат да се наслаждават на положението и влиянието, присъщи само на него. На Седмицата на модата марката се отличи с много от качествата, които хората харесват – бизнес костюми, вечерни тоалети, но и спортни решения за всеки ден.

Модел на “Версаче”
Модел на “Версаче”

За първи път на сцената на модното събитие се изяви и oще една световна марка. Тя представи линия бельо, спортни екипи и бански костюми на TWINSET.

Колекциите са изключително многообразни и предназначени да отговорят на нуждите на всяка жена с комбинация от чувственост и комфорт, съблазън и удобство, спортен блясък и шик, изразени чрез закачлива цветова палитра и фини, елегантни материи.

Дизайнерката Нина Нощдал в компанията на Даша Белизелизе и Олесия Малинская
Дизайнерката Нина Нощдал в компанията на Даша Белизелизе и Олесия Малинская

Гвоздеят на вечерта беше дизайнерката Нина Нощдал – носителка на много награди в Англия, която представи детска колекция пролет - лято 2017. Италианска марка за ръчно изработени дървени очила показа част от най-новата си колекция.

Дизайнерката Нина Нощдал – носителка на много награди в Англия,  представи детска колекция пролет/лято 2017.
Дизайнерката Нина Нощдал – носителка на много награди в Англия, представи детска колекция пролет/лято 2017.

Сред специалните гости на втората модна вечер се откроиха Етиен Леви, Драго Драганов, Ирина Папазова и Румяна Маринова.

Третата вечер отново беше посветена на световни марки като “Алекзандър МакКуин”, Алекзандър Уанг, Алекзандър Вотие, Балмен, Клоe, Селин, Дрийз ван Нотен, Айдер Акерман, Изабел Марант, Сакай, Стела Маккартни, Сен Лоран и Том Форд, които могат да бъдат открити в известен столичен бутик.

Ревюто им изгледа една от най-стилните жени в България - Мая Илиева, която много рядко може да бъде засечена на светско мероприятие.

Фурор сред гостите предизвика и присъствието на световноизвестния български цирков акробат Енчо Керязов, който остана силно впечатлен и даде заявка, че ще вземе участие в есенното издание на Седмицата на модата с някой от своите зрелищни номера.

Водещата Радост Драганова остана очарована от дефилето на млади и вече популярни в света марки като MARCELO BURLON, UNRAVEL, OFF-WHITE, FAITH CONNEXION, FAUSTO PUGLISI, MSGM, което премина под формата на закачлив спектакъл.

По време на Haute Couture вечерта в рамките на Седмицата на модата пролет - лято 2017 беше представена висша мода от топдизайнери и висок клас марки от България и Европа – общо десет колекции дамска, мъжка мода и аксесоари.

Общо четири сватбени

колекции бяха

показани

по време на Haute Couture вечерта на Sofia Fashion Week SS 2017 – на дизайнерите Христо Чучев и Стоян Радичев, “Ателие Версай” с дизайнер Вера Василева-Христова и на младата, иновативна дизайнерка Берна Шабан. При аксесоарите Avva Collection представи своите уникални модели обувки за пролетно-летния сезон. Ревюто на MANIAC беше със ексклузивното участие на Славея Сиракова, а специални гости на дизайнерката Елена Несторова бяха Наско Сираков, Калин Сърменов със съпругата си, Иван Ласкин и Александра Сърчаджиева, Робин Кафалиев със съпругата си и Алфредо Торес.

Марина Кискинова беше гост-изпълнител на четвъртата вечер и за своята визия се довери на дизайнерката София Борисова.

Мария Силвестър дефилира облечена в модел на Мариела Гемишева.
Мария Силвестър дефилира облечена в модел на Мариела Гемишева.

На финала на събитието – 24 март, се проведе галавечер с ексклузивни ревюта на световни гости и елитни чуждестранни и български марки, сред които са “Валентино” и Ермано Шервино. А изненадата за закриване на модния форум беше невероятното изпълнение на певицата Мария, която винаги се е отличавала със стилна визия. 

Драго Драганов беше гост във втората вечер на Седмицата на модата.
Драго Драганов беше гост във втората вечер на Седмицата на модата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене