Защо всяка от нас трябва да има арганово масло?

Разочарована от няколко несполучливи избора на крем за лице, попитах моята козметичка какво ще ми препоръча. Въпреки че самата тя продава козметика, ми каза да си направя домашен крем. Нейното предложение беше на основата на кокосово масло, но когато влязох в аптеката, консултантката убедително ме насочи към аргановото олио. Купих го и започнах да изучавам какво пише за него из блогове и добри медицински сайтове. Повечето жени, които са го ползвали, повече никога не са го сменили. Наричат го „течното мароканско злато“ и се добива от суровите семена на т.нар. „Дърво на живота“, което се среща само в Югозападно Мароко. Мароканките са красиви по природа жени, но всяка красота има нужда от грижи, а казват, че мароканките се доверяват изключително на аргановото масло.

Аргановото масло може да се ползва и самостоятелно като крем за лице и лосион за тяло. Единственото важно условие е да не го нанасяте с пръсти, защото самите те са мазни и с тях ще разнесете не само допълнителна мазнина по лицето си, но и мръсотия.

Хидратация за всеки тип кожа
В комбинация с етерично масло от здравец арганът е чудесно козметично средство за всякакъв тип кожа – от много суха до мазна. Маслото от здравец е ободряващо и освежаващо, а арганът хидратира дълбоко, което прави употребата му сутрин много приятна. За направата на този „крем“ не се изисква нищо особено. Смесете в чист съд аргановото и олиото от здравец и ги пресипете в тубичка, от която ще ви е най-удобно да ги ползвате.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене