5 от най-добрите екохотела у нас

У нас има доста места, на които можем да си починем със семейството, но интелигентният и модерен българин вече не се задоволява с чисти чаршафи, скъпа тръбна мебел и басейн край хотела. Домашно приготвени закуски, детето да издои кравата, да си направим салата със саморъчно набрани домати от двора на фермата – това са все по-търсени занимания за ваканциите на българина и все повече места се ориентират към биотуризма.

Питайте за сертификати

Преди всичко трябва да имате предвид, че не всички хотели и ферми, които се водят “био” наистина са екологични, затова винаги питайте предварително какво отличава хотела, който сте избрали.

Домашна храна, коне, риболов и още нещо

Биохотел “Моравско село” (www.biohotel-bg.com) притежава сертификат от “Балкан Биосерт” за биологично земеделско производство. Комплексът представлява четири самостоятелни двуетажни къщи, механа и биоферма, в която се произвеждат екологични зеленчуци, мляко, сирене, кашкавал, яйца. Това е и основното предимство – храната, която се предлага на гостите е прясна, естествена и домашно приготвена. Всички посетители могат да участват в дейностите в био-фермата като доене на крава, биене на мътеница, цепене на дърва... Предлагат се и възможности за планински преходи, рафтинг, езда, риболов, планинско колоездене. Хотелът се намира в местноста Предела. Цените за настаняване са от 49 лв. за двойна стая.

Целия текст четете на mila.bg

Снимка: PR
Снимка: PR
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене