Рецепти за красиви и плътни устни

Според мъжете главната функция на женските устни е да разпалват сексуалните им фантазии. За нас обаче те са нещо повече – една от най-нежните части на тялото, която изисква внимателни грижи и обожание.

За да са винаги меки, гладки и чувствени, съвсем не е задължително да прибягвате до специалист или да посещавате луксозни салони за красота. Нужно е просто редовно да се сещате за устните си, за да запазите свежестта и формата им. Има няколко стандартни процедури, които не отнемат повече от няколко минути дневно.

Пилинг. Чували сме за тази процедура, но все още малко жени я прилагат регулярно на устните си. А трябва, защото те са подложени на риск от остаряване в по-голяма степен дори от лицето – понеже кожата им е по-тънка и няма мастни жлези, което означава, че по-лесно изсъхва, загрубява и се покрива с бръчки. Ето защо е важно редовно да отстраняваме мъртвите клетки. В специализираните козметични салони може да си направите дълбок пилинг.

Обаче ако полагате грижи вкъщи, няма нужда от този допълнителен разход. Най-лесният, ефективен и приятен домашен пилинг е меденият: той не само почиства и изглажда устните, но и ги подхранва и овлажнява. Смесете 1 ч.л. мед и 2 ч.л. захар, разбъркайте до получаване на паста, която нанесете на устните за половин – един час. След това отстранете с влажна салфетка или с пръсти, като масажирате леко, без да разтягате кожата. Правете процедурата веднъж седмично.

Не по-малко важен е масажът, който ще освежи цвета на устните, а кожата им ще стане по-жива и еластична. Вземете четка за зъби, потопете я в почистващо мляко за лице и я прокарайте с леки масажни движения по устните в различни посоки.

Целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене