Александър Симов се сгоди (Обзор)

Александър Симов се сгоди за приятелката си Юлия Ал-Хаким.

Във втория си работен ден в парламента един от новите червени депутати се сгоди. Журналистът Александър Симов предложи на приятелката си Юлия Ал-Хаким да стане негова съпруга.

Той обаче избра деня не заради политическата си кариера, а защото това е рождената дата на приятелката му. А при обявяването на новината във фейсбук Симов описа любимата си - Хакимчето, както сам я нарича - като “най-голямата стихия в моя живот, жената, която ежедневно ми дава сили, кураж, нежност, мъдрост и модни съвети”.

Нямаше изненада, бяхме си говорили за брак, но исках да ѝ направя предложение на рождения ѝ ден, разказа Симов. Така като подарък той ѝ поднесъл семпъл, но стилен диамантен пръстен.

Сашо и Юлия са заедно от 3 години. Запознали се във фейсбук. Първата им лична среща се превърнала в 6-часов разговор за политика, литература, пътешествия, “за целия свят”. И още на петия месец се събрали да живеят в един апартамент.

Юлия е с иракски корени, дядо ѝ е иракчанин, заселил се в България преди повече от 50 години.

Тя е докторант по западноевропейска литература в Софийския университет. А покрай любимия си прописала и вече има излезли в медиите анализи по темата за Близкия изток, Сирия, Ирак.

Когато се запознала със Сашо, Юлия била на коренно противоположни политически позиции. Но като едно от най-известните леви пера той постепенно намерил убедителните думи, за да промени възгледите ѝ.

Не беше целенасочено, защото уважавам мнението ѝ, просто в разговори и спорове за политика постепенно позициите ни се сближиха, разказа депутатът. Днес Юлия е дори по-крайна от него по някои теми. Не е член на БСП, а “независим ляв дух”, както Сашо я описва.

Двамата все още не са определили дата за сватба. Няма да е в близките 3-4 месеца, но Сашо вече не е в списъка на парламентарните ергени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене