Бордо и масленозелено - цветовете на роклите за баловете

Моника Белучи на събитие с кадифена рокля в масленозелен цвят.

3D дантели и маникюр без цвят са хит тази година

Месец май в календара не означава само поредица от дълги уикенди. Повечето българи го свързват с неуморно броене до 12, парад на дрехи и автомобили и абитуриентски вълнения. Остава по-малко от месец до баловете на випуск 2017, затова ето порция практични съвети за приятно, стилно и незабравимо оцеляване преди и по време на абитуриентската вечер.

Без драстични диети

Един месец до “най-важния ден в живота” за повечето абитуриентки означава 30 дни глад и тренировки. Груба грешка! Ако не сте променили хранителния си режим в последната една година, единственото, което бихте постигнали е да броите до 12 от прозореца на болничната стая. Драстичното отслабване води до пълно изтощение на организма, което в коктейл с напрежението по матурите, изпитите и бала може да доведе до сериозни последствия за здравето ви. По-добре се научете да се харесвате такава. Абитуриентските рокли са във всякакви размери.

Съвети за стил

Всяка година интернет пространството се залива със снимки на нелепо изглеждащи момичета. Ако не искате да сте сред тях, следвайте златните правила на стилното облекло.

Заложете на една разголена част от тялото си.

Или на нито една. Ако подчертавате красив бюст, е излишно голо коремче или голяма цепка. Ако имате гол гръб, не разголвайте и бюста, бедрата и раменете.

Скрийте недостатъците си.

19-годишно момиче трудно може да има големи недостатъци, но всеки има нещо, което не харесва у себе си. Използвайте модни трикчета, за да превърнете дефекта в ефект. Ако имате малък бюст, не слагайте рокля с деколте, ако не харесвате дупето или бедрата си, изберете рокля, която е тясна в талията и разкроена надолу. Най-важното е да се чувствате прекрасно в кожата си и да показвате с гордост снимките на децата си.

Вземете пример от звездите. Повечето от жените, които минават по червения килим, са модни икони с доказан вкус. Може и да няма как да си позволим тоалетите им, но може да се поучим от тях. В началото на всяка година има церемонии за “Оскар”, БАФТА и др., на които стотици дизайнери, стилисти, гримьори и фризьори са заложили името и целия си потенциал. Ами възползвайте се от това и си откраднете идея за своята визия. Вижте какви рокли и обувки са разхождани по червения килим, прически, маникюр и всеки детайл, който смятате за важен. Днес с глобалната мрежа е толкова лесно да станете свидетели на големите церемонии, нищо че са на хиляди километри разстояние. А после просто намерете хората, които могат да осъществят желанията ви.

Рокли от кадифе

в две части и

с флорални мотиви

Хит в балните рокли тази година са одеждите от кадифе в две части. Бюстие плътно под бюста, а долната част започва малко над пъпа. Американските модни къщи залагат на едноцветно бюстие и долна част с флорални мотиви. Подходящи са както дълги до глезените поли, така и къси, над коляното, в зависимост от вкуса и фигурата на абитуриентките. 3D дантелите в горната част на роклята също са на мода. Актуалните цветове тази година са масленозелено, бордо и тъмносиньо.

Седмица преди бала премерете роклята си. Има вероятност от напрежение и нерви да сте отслабнали или напълнели. Така ще имате време за козметични корекции и ще си спестите нерви в последния момент.

Обувките – удобни

Най-важното за абитуриентските обувки е те да са удобни. Ако не можете да ходите на висок ток, не го правете и в празничния ден, няма да ви се получи. По отношение на цвета и моделите, те много зависят от тоалета, който ще си изберете. Съчетайте ги разумно, като се съобразите с материята, цвета и дължината на роклята. Ако тя е шарена, заложете на едноцветни обувки. Ако ви е много трудно да прецените какъв модел да изберете, заложете на класиката – черен или телесен цвят, 7-сантиметров ток и ако сте със сандали, не слагайте чорапи или чорапогащник. В случай, че изберете високи обувки, носете със себе си пантофки или кецове. Така в разгара на купона ще може да танцувате неуморно и необезпокоявани от болки в краката.

Прическата - според

чертите на лицето

Изборът на празнична прическа зависи до голяма степен от формата на лицето и роклята. Ако сте с гол гръб, по-добре заложете на фризура с кок или коса настрани, за да подчертаете модела на роклята. Консултирайте се с фризьор какво ще стои добре за повода, чертите на лицето и цялостната ви визия. А ако се вълнувате от модните тенденции, заложете на естествената визия – леки вълни по косата, “небрежна” плитка или рошав кок. Без брокати, камъни и цветя, ако тоалетът не го изисква.

В оставащото време до бала не експериментирайте с подстрижки и бои. Отложете драстичните промени за дните след него. Има опасност да не се възприемете с новия си имидж и това да развали настроението ви непосредствено преди и по време на абитуриентската вечер.

Заложете на

професионален грим

Може да спестите от скъп тоалет, маникюра може да си направите сами, но неправилно поставен грим би помрачил целия ви празник. Има особени тънкости, с които трябва да се съобразите за перфектния грим, затова по-добре се доверете на професионалист. И пак съвет, в случай че не знаете какво искате – акцентирайте само върху една част от лицето – очи или устни. Ако сте с червено червило, силен черен грим на очите не е вариант. И обратното.

Антиманикюр, или

дълги и остри нокти

По отношение на ноктите, световна тенденция за тази година е “антиманикюр” или липсата на цвят. Нокътната плочка е добре оформена, професионално обгрижена, но цветовете са бледи или напълно липсват. Още са модерни и дългите остри нокти с ярък цвят, ефекта “русалка” и вградени камъни. Не в комбинация, разбира се. Маникюрът е грижа за последните дни преди събитието, но е важно да знаете какво искате. Според цвета на роклята, аксесоарите и цялостната ви визия ще изберете и цвета на лака. А ако се колебаете, френският маникюр винаги е на мода. И стои изящно с всякакви дрехи. А преди това, се постарайте да ги заздравите, като ги натривате с лимон, а за да не се белят и да останат твърди, всяка вечер нанасяйте заздравител върху тях, без да триете предишния пласт. На седмия ден почистете ноктите, оставете ги една нощ чисти и на следващата сутрин пак започнете процедурата.

Избягвайте парещо

слънце в дните

преди бала

Май месец по традиция е горещ и слънчев. Избягвайте дрехи с къси ръкави и не носете слънчеви очила, защото почервеняла кожа “на ръкав” или очила трудно се коригира в последния момент. Нито солариумът, нито силният грим помага при заличаване на ярка червенина по тялото.

Епилация/козметик -

седмица преди бала

Почистването на космите се прави няколко дни до седмица преди събитието, ако не искате да имате червеникави точки и петна по тялото на абитуриентския бал. Ако не е съвсем наложително, избегнете почистването на веждите и горната устна в последния момент. Гримът може да ги покрие, но възпалението създава излишен дискомфорт.

Лепенки против мазоли и ролон против изпотяване в чантата

В чантичката си поставете зареден мобилен телефон, лични документи, червило или гланц за устни, ролон против изпотяване, лепенки за мазоли (най-вероятно ще ви трябват), мокри или сухи кърпички и резервен чорапогащник.

Най-важното е, когато се погледнете в огледалото, да видите мечтаното си “аз” и да се харесвате. Ако в огледалото срещу вас виждате себе си, но малко пораснала, по-секси и сияеща от щастие, значи сте направили правилния избор.

Кадифена рокля в цвят бордо е класика в официалните рокли
Кадифена рокля в цвят бордо е класика в официалните рокли
Сара Хайланд с рокля в две части
Сара Хайланд с рокля в две части
Оставете маникюра и педикюра за последните дни преди бала. Френският маникюр е стилен и практичен вариант
Оставете маникюра и педикюра за последните дни преди бала. Френският маникюр е стилен и практичен вариант
Заложете на професионален грим.
Заложете на професионален грим.
Най-важното в прическата е да бъде съобразена с формата на лицето и модела на роклята.
Най-важното в прическата е да бъде съобразена с формата на лицето и модела на роклята.
Мишел Докъри на партито на “Венити Феър” след оскарите в рокля с флорални мотиви, а голата част между пъпа и бюста е леко загатната
Мишел Докъри на партито на “Венити Феър” след оскарите в рокля с флорални мотиви, а голата част между пъпа и бюста е леко загатната
Ема Стоун бе обявена за най-стилната дама на оскарите тази година с рокля в телесен цвят с 3D дантели
Ема Стоун бе обявена за най-стилната дама на оскарите тази година с рокля в телесен цвят с 3D дантели
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ангелите си имат професии
Руси Чанев е носителят на голямата награда "Аскеер" за цялостен принос
Принц Уилям и Кейт Мидълтън отпразнуваха 13 години брак
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?

Напишете дума/думи за търсене