Музиканти в аквариуми изнесоха подводен концерт (Видео)

Кадър: YouTube

Датската банда "Аквасоник" е единствената в света, която изнася подводни концерти на специфични инструменти, пише в свой репортаж агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Музикантите се потапят в аквариуми и подводният спектакъл в залата Годсбанен завладява зрителите в гр. Орхус, Европейската столица на културата за 2017 година. Първоначално човек може да си помисли, че е попаднал в рибовъдна ферма с многобройните водопроводи, резервоари и аквариуми. Един след друг Лайла, Роберт, Мортен, Деа Мария и Нана се потапят във водата в своите прозрачни контейнери, заедно с цигулките, цимбалите, звънците, кристалофона с педал и нещо като гъдулка с дълъг гриф.

Специални микрофони, наречени хидрофони, извличат звука от водната среда и чрез усилватели го разпространяват в залата. Получава се саунд, подобен на този, издаван от големите морски бозайници в дълбините на океана. Пионер в областта на водните концерти, Лайла Сковманд е вокалист на бандата и започва да бълбука малко под повърхността на водата. Предлаганите "мелодии" някои биха възприели като Жан-Мишел Жанр на бавни обороти. Освен подводна певица, Лайла е художествен ръководител и композитор на "Аквасоник".

"Аз съм певица по образование и исках да изследвам нови пространства с този проект, доверява Лайла. Водата ни изправя пред множество ограничения, но пък предлага и някои неподозирани възможности!"

Музикалните парчета приличат повече на акомпанимент за медитации, отколкото на камерни изпълнения. "Аквасоник" гастролират със своите творби из цяла Европа и понастоящем са турне в Дания. През месец май им представят концерти на фестивала "Дягилев" в град Перм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене