Приложение изчислява колко сте харесвани от определен човек

Снимка : Pixabay

Пускат приложение за телефони, което изчислява колко ви харесва определен човек, като анализира текстовите съобщения помежду ви, съобщава "Гардиън".

Системата чете хронологията на съобщенията ви с друг човек, като анализира честотата, отзивчивостта и настроението на разговора.

След обстоен анализ се изчисляват резултати, като максималното 5 означава, че ответната страна ви харесва. Ако резултатът е 2.5, това означава еднакъв интерес от двете страни.

В допълнение към цялостната оценка има и графична диаграма, обозначаваща "ангажираност" и "интерес". Ангажираността определя колко често човек се свързва с вас и колко бързо отговаря. А под интерес разбираме изразяване на емоция и настроение.

Приложението действа само като диагностичен инструмент. То дава резултат и някои графики, но не предлага съвети как да подобрите връзката си.  Създателят му работи със социолози и психолози, за да разбере по-добре данните, преди да ги въведе. 

Той разказва, че го е създал, за да помогне на свой приятел, който се преместил в Ню Йорк. Двамата трудно успявали да се свържат един с друг и да си дават съвети относно срещи. Така дошла идеята.

Приложението ще може да се използва само от потребители на Андроид и ще анализира само SMS - съобщения, тоест не можем да го използваме за съобщения в социалните мрежи.

Превод и редакция : Симона Бузова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене