В Кан гледаха филма “Свещената азбука” на арх. Пламен Мирянов

Кадър от филма “Свещената азбука”.

Филмът “Свещената азбука”, създаден от архитект Пламен Мирянов, бе излъчен пред отбрана публика в официалната програма на филмовия фестивал в Кан на 24 май.

“Словото има силата да създава нови реалности, да материализира нашите мисли и мечти, да изцелява и успокоява, да докосва сърца... Идеята за краткия филм за делото на светите братя Кирил и Методий дойде, след като вложихме послания на кирилица и глаголица върху каменната фасада на сграда “Летера”, пише в своя фейсбук профил Мирянов.

Арх. Пламен Мирянов
Арх. Пламен Мирянов
Фестивалът ASVOFF на модната блогърка и дизайнерка Даян Перне е част от програмата на този в Кан. Тя лично е поканила Пламен Мирянов да презентира филма си като част от представянето на ASTVOFF по време на престижния филмов конкурс.

Досега архитектът е направил цяла поредица от филми, свързани с България, с нейната славна история и красиви природни забележителности. За тях и за родолюбивите каузи, които защитава, Пламен Мирянов бе отличен като един от достойните българи на 2016-а година на церемонията, която “24 часа” направи през март.

“Изключително впечатлен съм от поредицата “Нашият дом е България”, нямам търпение да посетя тази красива страна”, каза канадският режисьор Джейсън Ласт, популярен с работата си за V&A museum London, Hyeres, Кание Уест и за много световноизвестни модни марки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене