Защо детските сериали произвеждат попзвезди

Машината за звезди работи безотказно, с филмите се пускат и милиони продукти, върху които са образите на любимите герои. Децата актьори обаче невинаги издържат на натиска на славата

На 22 май минути след като Ариана Гранде слиза от сцената, в “Манчестър Арена” става атентат. 22 са убити. На концерта на американската звезда има много деца и няколко от тях стават жертва на жестоката терористична акция. Ранените са десетки. Ариана Гранде е в шок, веднага отменя част от предстоящите си концерти и се прибира в дома си в Щатите.

Тя е една от многото звезди, които добиха световна популярност, благодарение на детските тв сериали. През годините телевизия “Дисни ченъл” се превърна в една от най-големите машини за създаване на звезди. От там са тръгнали Майли Сайръс, Селена Гомез, “Джонас Брадърс”, Деми Ловато. Единствено Ариана Гранде дължи успеха си на Nickelodeon. Но и това е детски тв канал.

В момента се въртят още много сериали, които превръщат в звезди нови имена, които подобно на предшествениците си, след като пораснат ще излязат от сериалите за хлапета, за да градят кариера в голямото кино и на световната музикална сцена.

Една от причините за големия успех на децата актьори е, че подрастващите са най-вярната публика. В същото време тя е и най-податлива на влияние. Милиони деца по цял свят се събуждат сутрин, пускат телевизора и залепват пред любимата си поредица. С широко отворени очи и зяпнали усти следят историите на своите герои. Родителите от своя страна, искат, а не искат,

поне с едно ухо чуват

по малко от филмите, по които са пристрастени децата им. Така и те научават коя е Виолета и колко яка е Луна.

Машината за звезди не се ограничава само с пускането на сериали. За да зарибят още повече своите зрители и по-важно, за да увеличат многократно печалбите си, с всеки сериал пускат всякакви продукти, на които са закичени ликовете на героите от новата хитова поредица. Едва ли има родител, който да не е купувал чаршафи с Майли Сайръс, ученическа раница с Луна, пижама със Селена Гомес, тетрадки с “Джонас Брадърс”, клин с Виолета, несесер с Рос Линч и всякакви джунджурии и аксесоари, каквито богатото въображение на маркетинг специалистите може да измисли. Неминуемо в детската градина и в училище се появява съревнованието кое дете има повече придобивки с лика на любимия актьор и актриса. Това удря по родителския джоб, а империята на “Дисни” и приходите в сметките на малките актьори растат главоломно.

Противно на твърденията колко вредна е телевизията за децата, сериалите имат своите големи плюсове. Покрай аржентинските продукции на “Дисни” много подрастващи започват да изявяват желание да учат испански. От самите епизоди пък съвсем неусетно

научават доста думи

на чуждия език. Повечето от поредиците са свързани с песни и танци и това директно вкарва малчуганите в балетните зали, в трупите за хип-хоп и всякакви други танци. Появява се и желанието да се включат в певчески формации, да посещават вокални педагози, виждайки се като бъдещи звезди на музикалната сцена. Новата мания по “Аз съм Луна” изкара децата от домовете им и ги накара масово да обуят ролкови кънки, за да се научат да правят атрактивни изпълнения като героите в сериала. Така че позитивите са доста.

За самите малки актьори е спорно кое е повече - позитивното или негативното. С малки изключения много от тях не идват от семейства, свързани с актьорската професия, и озоваването в този лъскав свят често се оказва пагубно. Доскоро живели с ограничените доходи на родителите си, децата актьори изведнъж стават популярни, получават хонорари, за каквито семействата им дори не са мечтали, озовават се под светлините на прожекторите и не могат да направят дори една стъпка навън сами. Феновете, които ги следват навсякъде, медийният интерес към тях, папараците, криещи се зад дърветата пред домовете им, всичко това се оказва твърде тежко за крехките плещи на тийнзвездите. А и да не забравяме умората и всички ангажименти, заради които не могат да се видят с приятели и семейство, да прекарат няколко безцелни часа като всяко друго дете и да отидат на кино, без към тях да тича тълпа от пищящи фенове.

Очакванията и изискванията към децата актьори се оказват твърде високи. И те често изпадат в тежки депресии, получават хранителни разстройства, посягат към алкохола и наркотиците. Клиниките за лечение със зависимости или с емоционални сътресения стават място, което се налага често да посещават. Малцина са звездите, които успяват да съхранят психиката си, но пък дали и те нямат някакви странности, особености на характера, които могат да влудят околните, това знаят само най-близките и тези, с които работят.

23-годишната

Ариана Гранде

опарена от тероризма

АРИАНА ГРАНДЕ
АРИАНА ГРАНДЕ
Преди броени дни атентатът в Манчестър почерни концерта на нашумялата звезда Ариана Гранде. След трагедията американката отмени част от предстоящите концерти и се прибра в дома си, силно стресирана от случилото се. Засега на 7 юни в Париж ще бъде следващото ѝ шоу.

Ариана Гранде е една от малкото певици, тръгнали от тв сериали, която не е излязла от “Дисни Ченъл”. Нейната популярност идва с участието ѝ в сериала “Викторично” по Nickelodeon. Премиерата е през март 2010-а и бележи своеобразен рекорд - 5,7 милиона зрители, втора по големина гледаемост в историята на тв канала. В сериала Ариана Гранде е сладката червенокоса Кат Валънтайн. Началото на втория сезон има още по-голям успех - 6,2 милиона зрители пред екраните. А чаровната актриса се сдобива със славата на тийнидол. По същата телевизия участва и в ситкома “Сам и Кет”.

Тв поредицата не е първата ѝ актьорска изява. Още като дете започва да се изявява в театъра. Има роли в мюзикълите “Магосникът от Оз” и “Красавицата и Звяра”. Второто заглавие се появява отново в живота ѝ само преди няколко месеца. Тя и Джон Леджънд са избрани да изпълнят официалната песен към новата екранизация на приказката, която се завъртя по екраните през март тази година.

Участието във “Викторично” дава желаната популярност на Ариана Гранде, която ѝ помага да промотира с успех дебютния си албум Yours Truly, който се появява през 2013 г. Следват My Everything, излязъл през 2014-а, и последният, с който в момента е на турне - Dangerous Woman, пуснат на пазара миналата година.

Папараците изкъсо следят интимните ѝ връзки и в медиите излизат снимки с Греъм Филипс, Джей Брукс, Нейтън Сайкс, рапъра Биг Шон.

Ариана Гранде от малка се занимава с благотворителност. Участва в музикална група, с която събират средства за различни кампании, и преподава своите музикални умения на свои връстници. Често прибира бездомни кучета, а преди няколко години обяви, че става веган. Звездата следва учението кабала от 12-годишна. Отказва се от католицизма заради брат си, който е гей. Самата тя обяснява, че се отрича от църквата, която има непоносимост към хомосексуалистите.

Селена Гомез

няколко пъти

влиза в клиника

СЕЛЕНА ГОМЕЗ
СЕЛЕНА ГОМЕЗ
Селена Гомез е едно от големите имена в музикалния бизнес, които вече не са под крилото на “Дисни Ченъл”, тъй като пораснаха и развиват своя музикална и актьорска кариера. 24-годишната звезда е с мексикански и италиански произход. Майка ѝ я ражда на 16-годишна възраст в американския щат Тексас. Родителите ѝ се развеждат пет години по-късно и известно време майка ѝ се бори със сериозни финансови проблеми. За да издържа семейството си, майката на Селена работи на три места и често за малкото момиченце се грижат баба му и дядо му.

Селена Гомез мечтае да тръгне по стъпките на майка си, която прави опити да се изявява като актриса и, надявайки се да осъществи желанията си, се явява на кастинг за “Барни и приятели”. Одобряват я и сериалът се завърта през 2002 г. След това получава епизодични роли в “Лудориите на Зак и Коди” и в “Хана Монтана”. Истинският пробив за нея е с поредицата “Магьосниците от Уейвърли Плейс”, която върви по “Дисни Ченъл” от 2007 до 2012 година. Успехите й отварят вратите към още много сериали, започва да получава покани и в голямото кино.

Преди няколко години тя предизвика у нас истинска истерия, защото прекара няколко дни в София за снимките на “Бягство”. В него си партнира с Итън Хоук.

През 2013 година пуска първия си солов албум Stars Dance, след две години издава и Revival. Преди това пуска 3 тави с групата, която създава - Selena Gomez & the Scene. Докато е част от тази банда, тя има връзка с един от братята Джонас - Ник. Няколко пъти двамата се събират и разделят, но отношенията им нямат бъдеще и в крайна сметка приключват. Селена има кратка авантюра и с актьора Тейлър Лаутнър. Докато е с Джъстин Бийбър, се превръщат в една от най-следените и обсъждани двойки в света. Той обаче многократно ѝ изневерява и в крайна сметка се разделят, а в социалните мрежи си разменят остри заядливи реплики.

Селена Гомез използва влиянието си сред младите, за да пусне и собствена модна линия, като цялата колекция е направена от екологични продукти.

2013 г. се оказва повече от успешна във финансово отношение за американската звезда. Тогава тя прави турне, което увеличава доходите ѝ значително.

Подобно на някои свои колежки и Селена Гомез трудно издържа на напрежението, негативните емоции в любовта също си казват думата и в края на 2013 г. тя влиза в клиника за лечение на пристрастяване и травми при млади хора. Нейните проблеми обаче не са свързани с вземане на наркотици и употреба на алкохол. Малко преди това уволнява майка си и втория си баща, които до този момент изпълняват ролята на нейни мениджъри. Селена прехвърля този ангажимент на мениджърска компания, а неин говорител уточнява, че това е бизнес решение. Добавя, че няма проблеми в семейството.

Междувременно става ясно, че певицата страда от лупус и това е основната причина, заради която от време на време прекратява всичките си ангажименти. През лятото на миналата година отново влезе в клиника с идеята да обърне повече внимание на здравето си. Дори спря всякакви изяви в социалните мрежи. След това отшелничество първата ѝ поява бе на Американските музикални награди.

От няколко месеца звездата има връзка с певеца The Weeknd.

След голите си изцепки

Майли Сайръс

пак е добро момиче

Майли Сайръс е най-скандалната, противоречива, обичана, оплювана звезда, излязла от “Дисни Ченъл”. В сериала “Хана Монтана” 12-годишната тогава актриса играе ролята на сладураната Майли Стюърт, който води двойствен живот. Тя е скромно момиче, което си гледа уроците, а в същото време е звездата Хана Монтана, но в това са посветени само най-близките ѝ хора. В поредицата като баща на героинята на Майли участва собственият ѝ баща - кънтри певецът Били Рей Сайръс.

Когато бъдещата звезда се ражда, родителите ѝ я кръщават Дестини (съдба) Хоуп (надежда), били убедени, че от нея ще стане голямо име. Докато расте, ѝ дават прякора Smiley, който по-късно се превръща в Майли, тъй като била вечно усмихнато човече.

През годините голямата звезда Доли Партън, кръстница на Майли Сайръс, ѝ помага със съветите си, за да може младото момиче да направи сериозна певческа кариера.

След като приключи отношенията си с “Дисни Ченъл” и реши, че ще става голяма музикална звезда, Майли Сайръс заложи на провокацията. В началото това подейства и всички говореха за нея. Коментираше се всяка изцепка, при която Майли е гола или полугола на церемония, концерт и на светско събитие. Позволи си да излезе пред публиката, пушейки марихуана, а това свое увлечение рекламираше по всякакъв начин. Провокациите обаче се оказаха нож с две остриета и тя започна да губи славата си. Клипове от малки концертни изпълнения, на които се поклаща, държи се неадекватно, дупи се на публиката със силно изрязано боди, вулгарно, с мъжки жест, се опипва между краката и си стиска гърдите... Това са само малка част от стотиците ѝ изцепки, които започнаха да я дърпат надолу.

Точно заради подобно поведение я заряза гаджето ѝ Лиъм Хемсуърт. Веднага след това се появи видео, в което тя се целува дълго и страстно с топмоделката Стела Максуел.

След това певицата обяви в интервю за американско издание, че е пансексуална. И поясни, че хората като нея изпитват влечение към жени, мъже, транссексуални, хермафродити, не разделят хората по пол.

МАЙЛИ САЙРЪС
МАЙЛИ САЙРЪС
След като набързо се сдоби със славата на лошо момиче, Майли Сайръс очевидно е паднала от високо и това я е заболяло, защото от няколко месеца е нов човек. Отново е с австралийския актьор Лиъм Хемсуърт, а външният ѝ вид няма нищо общо със скандалната визия, която разбуни духовете по цял свят. Любовта или мениджърски трик, каквато и да е причината за тази промяна, певицата уцели в десетката, отново се заговори за нея и пак положително като за онова чаровно и усмихнато момиче, което всички заобичаха покрай сериала “Хана Монтана”. Самата тя признава, че вече е чиста, не пуши марихуана и се чувства прекрасно от този факт. За списание “Билборд” тя позира с нежна, романтична визия, в абсолютна противоположност на разголеното и цинично момиче, в което се бе превърнала.

“Джонас Брадърс” се разделиха,

но може отново да пеят заедно

"ДЖОНАС БРАДЪРС"
"ДЖОНАС БРАДЪРС"
Кевин, Джо и Ник са братята от “Джонас Брадърс”, може би най-популярната тийнбанда от средата на първото десетилетие на новия век. И въпреки че първите им съвместни изяви са на музикалната сцена, голямата популярност идва благодарение на “Дисни Ченъл”.

Крак повлича Ник, който още на 7 години участва в представления на Бродуей. През 2002 г. заедно с баща си пише песен, която е включена в сборния албум Equity Fights AIDS – Brodway's Greatest Gifts: Carols For a Cure, Vol.4. На следващата година парчето е завъртяно от няколко радиостанции. Междувременно Джо също започва да играе на Бродуей и се появяват първите песни, създадени от братята. Към творческия процес се присъединява и Кевин. Тяхна обща песен става причина през 2005 година да подпишат договор с музикална компания под името “Джонас Брадърс”. Тръгват на турнета като подгряваща банда, но все още нямат особен успех. През 2007 година играят себе си в хитовия сериал “Хана Монтана”. Съвместната работа с Майли Сайръс продължава в нейния концертен филм “Хана Монтана и Майли Сайръс: Най-доброто от двата свята”.

Животът им по време на турнето Look Me In The Eyes Tour се превръща в тв поредица, в която зрителите проследяват всичко, което се случва зад кулисите - всекидневието им, срещи с приятели, живота на семейството...

През 2008 г. е премиерата на “Кемп Рок”, в сериала тримата са членове на бандата “Кънект Три”. По това време “Джонас Брадърс” са включени в юлския брой на списание “Ролинг Стоун” и стават най-младата група, снимана за корицата на престижното издание. Номинирани са и за “Грами” в категорията “Най-добър нов изпълнител”. Година по-късно е пусната лентата “Джонас Брадърс: 3D концертът”, но за него са окачествени като лоши актьори и получават “Златна малинка”. Завърта се и сериалът “Джонас”, преименуван впоследствие на “Джонас Л. А.”. Излиза и продължение на “Кемп Рок”, където се включва и четвъртият брат - Франки. “Джонас Брадърс” вече са световни звезди с приходи от милиони долари. Процент от печалбите си те дават за благотворителност.

Прочутите братя са евангелисти, а баща им е бил пастор. 

В кръвта си носят немска, италианска, ирландска и индианска жилка. И тримата носят сребърни пръстени на левите си ръце, които са символ на клетвата им за въздържание от секс преди брака.

Това обещание няколко пъти им е носило публични подигравки от страна на известни личности, но пък феновете им ги подкрепят и винаги яростно ги защитават. Тримата твърдят, че стоят далече от наркотиците, цигарите и алкохола.

Докато работят съвместно, всеки един от тях обаче се занимава и със солови проекти. През 2010 г. Джо е поканен да бъде жури в American Idol. През същата година бандата пее кавър на “Бийтълс” по време на прием на Барак Обама, даден в чест на Пол Маккартни.

Без слухове за проблеми между тях, братята слагат край на бандата през 2013 година, за да се съсредоточат върху самостоятелните си кариери. Оставят си отворена врата, обещавайки, че с удоволствие биха влезли в студиото отново заедно.

Деми Ловато удря танцьорка,

има булимия и взема наркотици

ДЕМИ ЛОВАТО
ДЕМИ ЛОВАТО
24-годишната Деми Ловато се появява за първи път на телевизионния екран заедно със Селена Гомез в сериала “Барни и приятели”. След това си партнира с братята Джонас в “Кемп рок”. Тогава издава и своя дебютен албум. През 2009 г. е в главната роля в “Съни на алеята на славата”, оказва се доста продуктивна и успява да пусне втора тава.

Въпреки успешната ѝ актьорска кариера още в ранна възраст, детството ѝ никак не е било безоблачно. Започва да свири на пиано на 7 години, на 10 взема уроци и по китара. В училище обаче е подложена на голям тормоз. Не успява да се справя с лошото отношение на съучениците си и след седми клас минава на домашно обучение. Заради тези преживявания по-късно Деми Ловато става говорител на организация, бореща се с насилието в училищата.

Стресът от многобройните ангажименти също оказва влияние върху крехката ѝ детска психика и тя не успява да понесе тежестта на славата. Получава тежки хранителни разстройства, в някакъв момент започва и да се самонаранява. Периодите на тежка депресия са дълги. През 2010 г., когато е само на 18 години, Деми Ловато слага край на актьорската си кариера. Има крещяща нужда от почивка и се налага да влезе в клиника, за да се справи с емоционалните и психичните си проблеми. Една от причините за нервния срив е раздялата с гаджето ѝ Джо Джонас (от “Джонас брадърс”). Слагат край с телефонен разговор, а дали връзката е консумирана предвид обета, който е дал Джо, остава загадка. След любовното си разочарование Деми Ловато изпуска нервите си и удря една от танцьорките си. Тогава става ясно, че нещата вече са извън контрол и трябва да се погрижи за себе си. Година по-късно отново се връща под светлините на прожекторите с третия си албум Unbroken. В интервюта разказва, че престоят в клиниката е бил заради проблеми с алкохол, наркотици, имала е булимия и неистово желание да се самонаранява.

През 2013 г. Деми Ловато става ментор в американското издание на “Х Фактор”. Две години по-късно разширява дейностите си и създава собствена музикална компания заедно с бившето си гадже Джо Джонас, с когото поддържат близки приятелски отношения.

Зендая не

се забърква

в скандали

ЗЕНДАЯ
ЗЕНДАЯ
“Раздвижи се” създава още една звезда - Зендая Мари Колман, която всички наричат само Зендая. В сериала по “Дисни Ченъл” младата актриса, танцьорка, певица, а вече и дизайнер играе ролята на Роки. Следващите ѝ участия са в “Кейси под прикритие”, “Късмет, Чарли!”, “Фермата Гот”.

Зендая е родена в Оукланд, Калифорния. Майка ѝ е с немски и шотландски корени, баща ѝ е афроамериканец. На 8-годишна възраст започва да се занимава с хип-хоп танци. Първите й изяви пред камера са като модел. Тя позира за няколко световни марки, рекламира и компания за детски играчки.

През 2013 година издава дебютния си албум, който носи нейното име. По същото време пуска и модна линия, която е вдъхновена от сериала “Раздвижи се”. Едно от най-известните ѝ парчета, което изпълнява заедно с Бела Торн, е Watch me.

За разлика от повечето си вече пораснали колеги от “Дисни Ченъл” Зендая е олицетворение на доброто момиче. Казва, че много внимава какво публикува в социалните мрежи, защото нейните профили се следят от деца, а те лесно се поддават на лошо влияние. Името ѝ не се свързва с шумни купони. Твърди, че на този етап от живота си (в момента е на 20 години) няма време за личен живот. Името ѝ свързвано с няколко млади мъже, но за нито един от тях Зендая не е потвърдила, че има нещо повече от добро приятелство или колегиални отношения.

Бела Торн е

бисексуална

БЕЛА ТОРН
БЕЛА ТОРН
Звездата на Бела Торн изгрява със сериала “Раздвижи се” по “Дисни Ченъл”. Първият сезон започва да се излъчва през 2010 г., когато Анабела Ейвъри Торн, както е истинското ѝ име, е на 12 години.

По-късно тя разказва, че изобщо не е искала да се явява на кастинга, но го направила заради семейството си. Баща ѝ умира през 2007 г. при катастрофа с мотор и грижите за четирите деца в семейството падат върху плещите на майката. Били много бедни, пазарували с купони и трудно стигали парите за наема за дома им. Когато Бела се явява на прослушването за сериала, заявява, че не може да пее, не умее да танцува и въобще няма никаква представа защо е там. Точно с това обаче печели ролята на Сиси Джоунс. От екипа, който пресявал кандидатите, харесали поведението ѝ, решавайки, че тя се шегува.

Когато тръгва на училище, се оказва, че Бела Торн има дислексия. Бъдещата звезда била подложена на подигравки от другите деца, затова преминала на обучение у дома. Започнала да посещава специализиран център, където уменията ѝ да чете и пише значително се подобрили. За да се справи с дислексията, от нея се искало да чете абсолютно всичко, което попада пред погледа ѝ, включително кутиите със зърнени закуски.

Все още едва на 19 години, Бела Торн е популярна като актриса, певица, танцьорка, модел и дизайнер. Заедно със Зендая пускат няколко парчета, издава и солови изпълнения.

Миналото лято след края на връзката си с Грег Салкин, продължила около година, стана ясно, че Бела е бисексуална. Тя публикува в социалните мрежи снимка, на която се целува с друго момиче. Естествено, това предизвика множество коментари и въпроси. В дискусията, а и в няколко интервюта Торн обясни, че наистина изпитва влечение и към двата пола.

След участието си в “Раздвижи се”, Бела Торн има роли в над 40 заглавия от големия и малкия екран. Голяма част от приходите ѝ идват и от социалните мрежи, където тя е изключително активна и непрекъснато публикува свои провокативни снимки.

Рос Линч се

пази от запои

РОС ЛИНЧ
РОС ЛИНЧ
Тийнейджърите познават Рос Линч като Остин Муун от “Остин и Али”. Премиерата на сериала по “Дисни Ченъл” е през декември 2011 година. Участва и в “Плажен тийн филм”, който има 8,4 милиона зрители, и в неговото продължение, гледано от 7,5 милиона души. Рос Линч изпява и песните в саундтраковете към тези продукции. Има епизодични роли в “Джеси”, “Виолета”, “Райли в големия свят”. Започват да го канят и в различни шоу програми. Голям интерес предизвиква участието му в риалити формата “Мислиш си, че можеш да танцуваш”.

Преди да стане част от голямото семейство на “Дисни Ченъл”, Рос заедно с братята и сестра си създават групата R5. Първоначално семейството живее в Литълтън, Колорадо, но през 2007 г. се мести да живее в Лос Анджелис, за да осъществи мечтата на децата да се изявяват като музиканти. Така през 2009 година е сформирана бандата. В нея Рос свири на китара, а иначе добре се справя с пиано и барабани. В групата са също братята му Рикър и Роки, сестра им Райдъл и приятелят им Елингтън. През 2013 г. младите музиканти пускат дебютния си албум Louder, с който правят световно турне, обикаляйки пет континента. Втората им тава Sometime Last Night се появява на пазара през 2015 г.

За 21-годишния актьор и певец тепърва ще се чува. Засега се изживява като добро момче. От две години има връзка с австралийската манекенка и актриса Кортни Итън, с която минават за двойка за пример. Все още не се е чуло за пиянски запои, изневери и многобройни раздели и събирания.

Карол Севиля/Луна

е най-новата звезда

КАРОЛ СЕВИЛЯ
КАРОЛ СЕВИЛЯ
Най-актуалната звезда на “Дисни Ченъл” в момента е Карол Ицитери Пиня Сиснерос, или накратко - Карол Севиля. Всъщност всички хлапета я наричат Луна, както е името на героинята ѝ в “Аз съм Луна” (Soy Luna). Премиерата на аржентинския сериал е на 14 март 2016 г. в Аржентина и Мексико, в България го завъртат на 16 май миналата година.

Още с пускането на поредицата сладката Луна се превръща в любимка на децата. Лентата има и един голям плюс, изкарва почитателите на сериала в парковете. Тренировките и състезанията с ролкови кънки, които се случват във всеки епизод, превръщат карането на ролери в мания, а това е сериозно натоварване, от което имат нужда подрастващите. И докато доскоро у нас се продаваха основно блейдери (четирите колела на кънките са в една линия), вече има и т.нар. ролер скейтс (колелата са две зад две). Точно такива карат всички герои в "Аз съм Луна". Първото зареждане на пазара с кънките на Луна бе в края на миналата година и предизвика истинска истерия. Изчерпаха се много бързо и стотици родители обикаляха безрезултатно да намерят поне един изостанал чифт някъде. Два-три месеца отне на търговците да направят поръчки и доставки и вече ролерите могат да се намерят в много от детските магазини. В парковете пък всяко второ дете е с такъв модел. Между другото този тип ролкови кънки са доста по-стабилни и безопасни, защото не кривят глезените при каране, както е при блейдерите.

Разбира се, пазарът е залят с всякакви видове аксесоари с лика на Луна. От дрехи, раници и всякакви пособия за училище до разнообразни комплекти за майсторене на бижута. Намират се и поредици с книги за сериала, дневници с напътствия как се карат ролери или такива, в които децата да записват преживяванията си. Империята “Дисни” си е свършила работата, продажбите са огромни. От това печелят и производителите на ментета, копия има на всички продукти. Единственото, което липсва на нашия пазар, но може да се поръча от десетки чужди сайтове, е прословутото колие на Луна - верижка със сребърна луна.

Самата актриса Карол Севиля разказва, че едно от нещата, които най-много я радват от участието ѝ в сериала, е фактът, че вижда деца с раници с образа на нейната героиня. И допълва, че с радост би носила такава и би се появила на парти край басеин с бански, върху който е принтирана Луна.

Карол участва в аржентински сериал, но е родена в Мексико Сити през 1999 г. Има по-голям брат и по-малък, който е с парализа. Младата актриса застава пред камерите още като невръстно хлапе. На 3-годишна възраст се снима в реклама, а на 6 изиграва първата си роля. Певческият ѝ талант ѝ помага освен да играе в тв продукции и да получава роли в мюзикъли, сред които е “Магьосникът от Оз”. Световната слава идва с “Аз съм Луна”. Преди да получи ролята, актрисата води радиопредаване наред с тв участията си. Все още е ученичка, но 17-годишната амбициозна мексиканка успява да вмести в графика си и всякакви курсове - занимава се с хип-хоп танци, акробатика, джаз пеене. Изявява се активно и като влогърка. А нейният идол, естествено, е друго лице от “Дисни Ченъл” - Селена Гомез.

Мартина Стоесел проправи път на испанските детски сериали

МАРТИНА СТОЕСЕЛ
МАРТИНА СТОЕСЕЛ
Заради Мартина Стоесел, или както всички я наричат - Виолета, от едноименния сериал много български деца се запалиха по испанския език. Той се оказа доста образователен. Покрай него хлапетата научиха по някоя и друга испанска дума.

Бъдещето ѝ на актриса и певица е предопределено. 20-годишната звезда, която е родена в Буенос Айрес, Аржентина, е дъщеря на продуцента и режисьор Алехандро Стоесел. Още като дете започва да учи актьорско майсторство, ходи на уроци по пеене, пиано, танци и тренира спортна гимнастика.

Актьорският ѝ дебют е през 2007 г. в аржентинския филм Patito Feo. През 2011 г. изпълнява песен, която е включена в компилация на “Дисни Ченъл” за Латинска Америка. На следващата година получава главната роля в сериала “Виолета” на популярния детски тв канал. С поредицата печели куп престижни награди. Тя изпълнява и песента, с която започва всеки от епизодите.

Колелото на успеха продължава с музикално турне, в което участват всички актьори от “Виолета”. Мартина Стоесел пуска собствена линия парфюми, става лице на верига магазини за дрехи. Естествено, “Дисни” се възползва от популярността ѝ и пуска всякакви продукти с нейния лик.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене