Дара няма да учи висше, тръгва по участия

Певицата по време на фотосесия.СНИМКА: “ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС/ВЛАДО ВАСИЛЕВ.

Харесва ѝ да е известна, макар че славата ѝ е взела съня

Едва на 19 е, а вече има хитове с милиони гледания, известна е в цяла България и с парите от участията си може да се издържа сама.

Това е Дара, която само преди дни завърши гимназия и отиде на абитуриентския си бал с бял джип “Рейндж роувър”, купила си го сама.

Заради музикалните си успехи Дара стана толкова популярна, че получи и роля в сериала на Нова тв “Ние, нашите и вашите”.

Дарина Йотова е родена на 9 септември 1998 година. Появява се на голямата сцена като участничка в четвъртия сезон на “Х Фактор”, а гласът ѝ е толкова мощен и специфичен, че зрителите я запомнят още от кастингите за риалити шоуто. Тя излиза с микс от различни песни, след което журито ѝ дава допълнителна задача - да изпее нещо народно. Ето това нейно изпълнение стига до милион и половина гледания в мрежата. Скритият коз на Дарина е, че учи народно пеене в Националната гимназия по изкуствата “Добри Христов” във Варна.

Кадър от клипа “Родена такава”.
Кадър от клипа “Родена такава”.

Стимулът да се запише за участие в шоуто идва от Гери-Никол и Христина Христова - Тита, които в предишния сезон участваха в група Sweet 16. Трите са близки приятелки. С отбора на Криско Дара достига до финала, където се класира трета. Само няколко месеца след това излиза дебютната ѝ песен

“К`во не чу” -

вече с почти

13 милиона гледания

само в YouTube

А най-новата песен на Дара - “Родена такава”, достигна 4 милиона само в първия месец след появата си. И всичко това още преди да е бил последният училищен звънец.

На 26 май певицата бе абитуриентка в Златни пясъци заедно със съучениците си от музикалното училище във Варна.

Почти до последно нямала тоалет. Нямала и идея какъв трябва да бъде. Само дни преди бала Дара и приятелите ѝ отпътували до Турция в търсене на перфектната рокля за бала. И я открили. А кавалер в специалния ден бе най-добрият ѝ приятел – Анди. Имали уговорка още преди 6 години, че ако в деня на абитуриентския бал нямат гаджета, ще бъдат един до друг. Така и станало.

Сега певицата ще се отдаде на работа.

Сега певицата ще се отдаде на работа. СНИМКА: “ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС”/ ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН
Сега певицата ще се отдаде на работа. СНИМКА: “ВИРДЖИНИЯ РЕКЪРДС”/ ДИЛЯНА ФЛОРЕНТИН

“С продуцентите ми от “Вирджиния рекърдс” сме планирали страшно натоварена програма за следващата година - работа в студиото, нови парчета, снимки на клипове, участия, турнета”, разказва Дара.

Затова тази година ще пропусне кандидатстването в университет.

И лятната почивка

ще се отложи

“Ще пътувам страшно много, но няма да е за почивка. През лятото имам участия почти всеки ден в различни градове из България. Ще се опитваме да крадем моменти за почивка между другото”, обясни Дара.

Един от сериозните ангажименти напоследък бе и участието ѝ в сериала “Ние, нашите и вашите”. Там тя изигра себе си като гост-звезда на училищен концерт. Появи се на сцената като изненада за съучениците на Ека по време на празничен концерт. Заедно изпяха хита “Родена такава”.

И това било сбъдната мечта за певицата.

“Освен с музика

винаги съм мечтала

да се занимавам

и с актьорско

майсторство

и много се радвам, че участвам в сериала. Следя го от самото начало и нямам търпение да се срещна с актьорите и феновете на снимачната площадка”, каза певицата преди снимките.

Заснемането на сцената било истинско удоволствие за Дара - тийн парти със селфита, песни и клипчета в социалните мрежи.

“Имаше около 40-50 деца статисти, които през цялото време бяха с мен. Правихме си снимки, видеа за Musica.ly (социална мрежа за качване на клипчета - б.а.), забавлявахме се заедно - беше много зареждащо и готино”, каза певицата.

Не е изключено да я видим в сериала и по-нататък. Засега няма покана от продуцентите, но ако получи такава, би я приела с радост.

Преди това Дара подготвя друга изненада за феновете си. Веднага след матурите тя се заема с новата си песен, за която казва, че е много вдъхновена и влиза в студио, за да я довърши. Засега не планира дуети. Макар че отдавна са приятелки с Гери-Никол и в момента пеят в един и същи стил, скоро почитателите им няма да ги чуят и видят в общ проект.

“Нямаме такива планове за момента, но, разбира се, нищо не се знае”, казва с усмивка Дара.

Ранната слава е изпитание за повечето звезди, станали популярни, преди да завършат училище. Дара обаче не приема като бреме известността, която я застигна едва на 16 години. Казва, че

славата ѝ е

дала повече,

отколкото ѝ е взела

“Даде ми много фенове, участия, пътувания, но ми взе съня.”

След покорените върхове в музикалните класации у нас сега Дара сега се е запътила към световната сцена.

“Мечтая да успея с музикалната си кариера и извън България, но не гледам на това като на мечта, а по-скоро като на цел”, казва певицата.

Покрай всичките ангажименти, Дара намира време и за четене.

Обича да чете поезия,

в момента в чантата си носи книгата “5.6” на Радослав Чичев.

“Действа ми много вдъхновяващо и успокояващо.”

В свободното си време обича да излиза с приятели, да се запознава с нови хора, да танцува, да чете, а отскоро има ново хоби – кулинарията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене