Росица е големият победител на публиката в „Мастър шеф“

Росица с наградата

Кулинарната блогърка Росица е победителят на публиката в кулинарната битка „Мастър шеф“. Тя спечели най-много гласове от присъстващите на тазвечершното откриване на ресторанта на Севда Димитрова – миналогодишната победителка в кулинарното шоу. Гостите на събитието имаха възможността не само да изгледат част от утрешния финал, но и да опитат от ястията на участниците в него. Росица бе приготвила „Розово предястие“ (крекери с моцарела с маслодайна роза и розово песто), Димитър – агнешки котлет с крем фреш (заквасена сметана с около 28% масленост, която е по-гъста от обикновената). Божана предложи десерт - еклер със сметана и карамел. След дегустация на ястията гостите гласуваха с картончета с името на своя фаворит. Така Росица грабна статуетката на публиката.

„Тайната съставка, която използвах в ястието, бяха розите. Сега е сезонът им и съм изключително щастлива да готвя с тях. Направих песто с рози, крекери с рози и най-интересното – моцарела с рози“, разкри Росица. Тя работи в биоферма в село Розино, където произвеждат биопродукти, сред които моцарела и маслодайни рози. Така тя решила да ги обедини в моцарела с рози.

Второто място бе за Божана, а третото - за Димитър.

Тази вечер стана ясно и че за първи път финалистите в кулинарната надпревара утре ще бъдат не двама, а трима. Те ще готвят в четири кръга – „Амюз буш“ ( вид ордьовър с размера на една -две хапки), предястие, ястие и десерт. След първия кръг ще отпадне един от финалистите, а накрая битката за статутеката ще бъде между двамата най-добри.

Шеф Петър Михалчев връчи статуетката на победителката. Божана (вдясно) бе на второ място в класацията на публиката
Шеф Петър Михалчев връчи статуетката на победителката. Божана (вдясно) бе на второ място в класацията на публиката
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене