12 актьори, които майсторски играят срещуположния пол

© Sony Pictures © eastnews

Актьорите са в състояние да се подложат на убийствени промени заради роля. Без проблеми си бръснат главите, напълняват, тотално променят външния си вид, дори променят пола си. Е, поне за кратко.
Представяме ви 12 представители на Холивуд, които майсторски са се вмъквали в кожата на срещуположния пол.

Анджелина Джоли
Агент Солт, 2010

© The Weinstein Company © eastnews
© The Weinstein Company © eastnews

Джоли играе ролята на агента от ЦРУ Евелин Солт, която е обвинена, че шпионира за руското разузнаване. Според сценария нейната героиня трябва да се трансформира в мъж.

Гейл Гарсия Бернал
Лошо образование, 2004

© Fox Searchlight, © rexfeatures
© Fox Searchlight, © rexfeatures

В тази класическа драма на испанското кино, режисирана от Педро Алмодовар, Гейл Гарсия Бернал играе травестит.

Еди Редмейн
Момичето от Дания, 2015

Филмът се развива през 20-те години на миналия век и разказва историята на художника Ейнар Вегенер, който позира на съпругата си като женски модел. В крайна сметка Ейнар осъзнава, че не иска повече да бъде мъж и решава да се подложи на първата в света операция по смяна на пола. Британецът Еди Редмейн изигра брилянтно двете роли, които му донесоха "Оскар".

Силиан Мърфи
Закуска на Плутон, 2005

Това е една от най-сложните и иконични роли в кариерата на Силиан Мърфи. Героят му преминава трансформация от андроиден тийнейджър до величествена блондинка.

Адам Сандлър
Джак и Джил, 2011

В тази комедия Адам Сандлър играе едновременно служител в рекламна агенция, както и лудата сестра на мъжкия си герой. За играта си в този филм актьорът получава две награди "Златна малинка" - за най-лоша мъжка и женска роля.

Ел Фанинг
3 поколения, 2015

По-малката сестра на Дакота играе тийнейджърка, която е твърдо решена да смени пола си. Героинята й обаче трябва да се пребори с персонажите на Наоми Уотс и Сюзан Сарандън, които не могат да приемат решението й да се превърна в момче.

Хилари Суонк
Момчетата не плачат, 1999

Този филм е базиран на истински събития. Героинята на Хилъри Суонк е родена като жена, но от много ранна детска възраст се усеща като момче. За да се подготви за ролята, Хилъри се подстригва късо, избира такава тренировъчна програм,а че да оформи тялото си по-мъжествено, дори живее като мъж в продължение на месец. Заради тези си усилия и таланта тя получи първия си "Оскар".

Робин Уилямс
Мисис Даутфайър, 1993

Една от най-силните роли на покойния Робин Уилямс, който се превъплъщава в бавачка, за да бъде по-близо до децата си.

Джон Траволта
Лак за коса, 2007

В този филм Траволта играе Една Търнбалд, която работи като перачка и не е напускала дома си 10 години, защото има комплекси заради теглото си.

Патрик Суейзи
На Уонг Фу с благодарности, 1995

Суейзи получава "Златен глобус" за ролята си на травестита мис Вида Бохем в този филм.

Тони Къртис и Джак Лемън
Някои го предпочитат горещо, 1959

Този известен филм няма нужда от описание. Всеки обича приключенията на двама пишман музиканти, които се преструват на жени. Джак Лемън получава номинация за "Оскар" за ролята си в тази лента.

Дъстин Хофман
Тутси, 1982

Историята на талантлив актьор, който решава да изиграе женска роля, е един от лючимите персонажи на цяло едно поколение. дъстин Хофман получа номинация за "Оскар" за образа си на Тутси.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене