Мариус Куркински играе дете и старец в “Засукан свят”

МАРИУС КУРКИНСКИ

“Започва се! Най-после тръгва!”, като дете се радва Мариус Куркински, който от години се бори да филмира разказа на Николай Хайтов “Засукан свят” (част от моноспектакъла му “Сътресение”).

Двамата със сценариста Емил Бонев спечелиха 500 хил. лв. държавна субсидия от Националния филмов център на сесията преди година. Сега Мариус трескаво довършва работната книга. Уточняват се дестинациите на снимките. Ще бъдат в Родопите. Познавачи твърдят, че лентата ще търси съзвучието на класиката “Козият рог”.

Предстои кастинг за ролите, а вече се говори за големи имена, решени на всяка цена да участват в лентата. Научихме, че любими актьори на Куркински са готови дори да бъдат в масовката, само и само да попаднат в този негов “Засукан свят”. Иван Тонев е продуцент и оператор на бъдещия филм.

Какво ли няма в този филм по краткия Хайтов разказ? Секс, бой, съкровище, страсти, интриги... А Мариус,, освен режисьор е и в главната роля. Предстои му голямо предизвикателство - няма да има дубльори, а ще трябва да изиграе героя си от младеж до старец. Героят е особен - майка му искала да се оттърве от него...

Историята е простичка - недъгавият Милю остава единственият що-годе читав мъж в село, обезлюдено от войната. Само сега той може да избира за невеста от най-личните моми, които иначе и поглед не биха хвърлили на него. И той избира... Но геният на Хайтов прави от този сюжет притча.

“Всеки си има по една орисница, моите трябва да са били две! Цял живот едната рови да ме закопава, другата ме възкресява.” Ха сега върви да ми кажеш кое е за лошо и кое - за добро! Аз това му и казвам на моя Ангелачка: “Светът, казвам, сине, е много засукан и заплетен, за да познаеш ти кое е за хубаво и кое - за лошо”.

Издаваме! Това ще е реплика на Мариус Куркински в началото и в края на филма.

Актьорът мечтае и съпреживява възможността да снима този засукан хайтовски свят, убеден, че неговият герой ще ни просветне нещо за нашия български ген. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене