Джони Деп се извини заради шегата с убийството на президент

Джони Деп Снимка: Ройтерс (Архив)

Американският актьор Джони Деп се извини заради шегата с убийство на президент, съобщава списание „Пийпъл” (People). В свое заявление за списанието Деп нарича шега признак на „лош тон”.

"Извинявам се за лошата шега с лош вкус към президента Тръмп", каза той. "Не се получи както очаквах и нямах лоши намерения. Само се опитвах да забавлявам, не да навредя на някого", каза Деп, цитиран от БГНЕС.

Актьорът се готвеше да каже няколко думи на фестивала "Гластънбъри" във Великобритания преди прожекцията на филма си "Развратникът" от 2004 г., когато попита тълпата: "Можете ли да докарате Тръмп тук?" Когато тълпата започна да бушува Деп продължи: „Не, не, не ме разбрахте добре, аз мисля, че той се нуждае от … помощ”. „Кога за последен път актьор уби президент?”. След като хората завикаха и запляскаха Деп продължи да говори: „Искам да поясня, че не съм актьор. Лъжа, за да си изкарвам прехраната”.

Самият Тръмп като коментира изказването на Деп заяви, че осъжда насилието и е огорчен, че Деп и други не следват примера му. Той изрази надежда, че привърженици на борбата срещу насилието ще реагират толкова силно, колкото биха реагирали, ако президентът бе демократ.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър отбеляза по време на петъчния брифинг, че подобни инциденти „предизвикват безпокойство”. Според него „най-малкото не е много умно, всякакви призиви към насилие винаги заслужават осъждане”.

Тайните служби на САЩ, известни като „Сикрет сървис“, една от задачите на които е и охраната на американския президент Доналд Тръмп обявиха, че внимателно следят „информацията за откриване на източника, в това число и в социалните мрежи, и оценяваме възможната заплаха. От съображения за сигурност не можем да обсъждаме конкретно или в общ план средствата и методите, използвани от нас при изпълнението на задачите по охраната“, се казва в съобщението на тайните служби.

Най-вероятно Деп е имал предвид убийството на 16-я американски президент Ейбрахам Линкълн по време на спектакъл във Вашингтон. Извършителят на убийството на Линкълн е актьорът Джон Уилкс Бут. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене