Какъв коктейл да пиете на плажа според зодията си

Лятото е любимият сезон на много хора. И това съвсем не е случайно. Причината се крие в хубавото време и шума на морските вълни. Но качествената почивка задължително е придружена от много детайли, които всъщност я превръщат от приятна в незабравима.

На първо място, трябва да е споделена с любимите ви хора. Почивката е съпътствана с нови емоции и изживявания. И не на последно място, се нареждат хубавата храна и напитки.

Всяко пътуване до морето задължително включва излежаване на плажа с коктейл в ръка.

И ако ви е трудно да решите какво да пиете, извадете личната си карта и погледнете ЕГН-то си. Зодиакалният знак, под който сте родени, ще ви помогне в избора.

Оказва се, че всяка зодия си има предпочитания не толкова за алкохола, колкото за вида коктейл.

За някои е по-важно да усещат плодовия вкус на напитката, а не използвания в нея алкохол. За други - визията на коктейлите. Те трябва задължително да са цветни и поднесени с шантави сламени и хартиени чадърчета. Трети харесват силния им аромат, а четвърти - сладникавия им вкус.

Едно е сигурно: напитките създават настроение, затова е важно да уцелите тази, която най-много ви допада. А сега разберете какви са предпочитанията ви спрямо зодията.

 Мохито за Овена

Овенът има темпераментен характер. Представителите на тази зодия обичат да експериментират с нови вкусове и екзотични усещания. Затова коктейлът, който обезателно трябва да пробват това лято, трябва да отговаря на огнената им същност. Цитрусите са задължителна съставка, а колкото по-цветна е напитката, толкова по-добре. Ментата ще допадне на Овена. Най-труден е изборът на твърд алкохол, който да се добави към напитката. Винаги може да разчита на рома. Имайки предвид всичко това, под парещото слънце на плажа овенът трябва да пие мохито.

Телецът пие “Олд фешън”

Телецът обича хубавите коктейли, а цената им рядко го интересува. Представителите на тази зодия знаят как да се поглезят и когато нещо им харесва, не виждат смисъл да го заменят с друго. Телците жадуват за бягство от напрегнатото ежедневие с луксозна напитка в ръка. Като типичен земен знак се доверяват на класиката в жанра. Това важи в пълна сила и при избора на коктейл. Телецът предпочита силния алкохол като уиски или скоч, но харесва и леката цитрусова нотка. Не е фен на прекаленото много вкусови смесвания. Затова най ще му подхожда коктейлът “Олд фешън”.

Близнаците пият Секс на плажа

Близнаците са любопитни, жизнени и носещи се по течението. Те са забавни, затова коктейлът, който пият, трябва в пълна сила да отговатя на характера им. Родените под този знак може и да изглеждат като отворена книга, но често зад привидно безгрижното им изражение се крие безпокойство. Тази двойственост е причината понякога трудно да им се угажда. Няма обаче да сбъркате, ако на плажа сервирате на близнака коктейл Секс на плажа. Той съдържа любимия на зодията сладък ликьор, ром и сок от екзотични плодове (ананас, портокал, лимон). Цялото това мнообразие може да удовлетвори и най-претенциозния близнак.

“Куба Либре” за Рака

Представителите на зодия Рак са творчески личности, които обичат да си почиват, имайки всички удобства под ръка. Те може и да изглеждат като сурови и непреклонни хора, но под черупката им се крие емоционален дух, който обаче е малко несигурен и се опитва да се вкопчи в нещо добре познато. Затова Ракът избягва вкусовите импровизации. Най-подходящият коктейл за тази зодия е “Куба Либре”. Той може да се направи само с три прости съставки, които обаче няма как да не разхладят всеки, който се излежава под палещото слънце. Това са ром, сок от лайм и кола.

Лъвовете предпочитат лимончело

В повечето случаи Лъвовете са родени лидери. Те притежават бърз ум, щедри са и винаги се стремят да изглеждат повече от добре. Затова на плажа трябва да поддържат реномето си с подходящия коктейл. Родените под знака на Лъва обожават ароматните напитки. Те ги карат да се чувстват, сякаш седят на тропически трон, издигащ се на пустинен остров. Затова на плажа трябва да си поръчат лимончело. Киселият вкус и цитрусовият аромат на лимона ще ги накарат да станат от шезлонга и да съберат отбор за плажен волейбол (Лъвът, разбира се, ще бъде капитанът).

Водолеите харесват “Мимоза”

Водолейте обожават да са в центъра на купона. Често може да ги срещнете на някой цветен фестивал, пиейки коктейл, задължително придружен от някакво чадърче. Те не са претенциозни към избора на напитка. За тях е по-важно забавлението, затова предпочитат по-леките напитки, в които няма твърд алкохол. Коктейлите, с които може да ги видите, задължително съдържат вид сладък ликьор. Затова Водолеите трябва да пробват “Мимоза”. Това питие се приготвя само с шампанско и плодов сок.

Пина колада за Рибите

Представителите на зодия Риби са родени пътешественици. Рядко са срещали екзотичен плод или плаж, който да не им хареса. Колкото по-емоционално е едно пътуване, толкова по-добре. Те няма да седнат на плажа с книга в ръка. По-скоро ще отидат до бара, за да си поръчат коктейл. В никакъв случай няма да сгрешат, ако изберат пина колада. Коктейлът е идеалната смесица за тях - ром, ликьор, ягоди, сметана и лимонов сок.

Козирозите предпочитат сангрия

Родените под знака на Козирога предпочитат изисканите и елегантни питиета. Дори почивката им показва, че харесват да си угаждат. Предпочитат открит басейн в петзвезден хотел пред пясъка и морето. Така избират и коктейли, които да ги отпуснат. Затова няма как да не си поръчат сангрия. Тя има ясно изразен плодов вкус, но и е леко екзотична. С нея козирозите се чувстват като истински космополити.

Дайкирито е за Стрелеца

Стрелецът е креативен знак. Представителите на тази зодия търсят екзотичното, те оценяват хубавите цветове и многообразието. Затова, когато намерят време да се починат на плажа, се нуждаят от коктейл, който да възбуди въображението им. В противен случай ще им доскучае. Затова нека да екпериментират с дайкирито.

Пред Стрелците не трябва да се поставят ограничения. Дайкирито може да е всякакво. Колкото по-плодово е, толкова по-добре!

Скорпионите избират негрони

За Скорпиона почивката трябва да е съчетана с действие. Той обича да търси необичайни и тайнствени маршрути. Магнетизмът му винаги събира вярна дружина, която да го следва. Затова, когато представителите на тази зодия решат да полежат на плажа, трябва да си изберат коктейл, който да задържи интереса им. Това е сложна задача, защото в цветните екзотични напитки Скорпионът вижда само празен блясък. Най-подходящ за него е коктейлът негрони. Зодиакалният знак няма как да не оцени подобаващо вкуса на ликьор и джин, а ледът е задължителен елемент.

Сухо мартини за Девата

Ако някой знае какво е съвършенство, това е Девата. Родените под този знак притежават аналитичен ум и обичат да планират всичко, включително и какво ще правят през почивката си. Затова едва ли е учудващо, че Девите предпочитат простите коктейли, в които няма много съставки. Цветните и ароматни напитки им идват в повече. На плажа ще оценят подобаващо сухото мартини, поднесено по класически начин - със зелена маслинка или червена черешка. То заедно със слънчевите лъчи по кожата им и звука на морските вълни ще направи почивката им страхотна.

Коктейл “Американо” за Везните

Везните търсят симетрия и хармония, която трудно се намира в какофонията на живота. Това търсене често ги изнервя, но винаги си струва, защото представителите на тази зодия умеят да довършват нещата докрай. Това важи в пълна сила и при избора на летен коктейл. Везните търсят вкус, който да е приятен за небцето и на който ще могат са се наслаждават, гледайки морските вълни. Традиционно хармонията се намира в простите неща. Затова най-подходящият коктейл за везните е “Американо”. Той се прави само със сладък ликьор, газирана вода и портокалово резенче.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене