Цветелина Грахич не казала на Слави, а на Маестрото, че напуска

Цветелина пее на концерта “Има такъв народ”.

От няколко години Цветелина Грахич събира смелост, за да се реши да напусне “Шоуто на Слави” и “Ку-ку бенд”. “Осъзнах, че мястото ми вече не е там. Но промяната е голяма, трябваше ми повече смелост”, обяснява пред “24 часа” певицата.

Тя постъпва в предаването през 2011 г. Тогава се явява на кастинг за “Гласът на България”, не стига до финала, но Слави Трифонов, който с компанията си продуцира формата, ѝ предлага да стане певица в “Ку-ку бенд”. “В екипа сме около 100 човека и бяхме като едно малко семейство. Свикнах с тази среда, имахме си свое всекидневие, свой график. Затова ми беше трудно да взема решението да си тръгна”, казва Грахич.

Май именно заради натовареността в предаването тя иска да си тръгне от него.

“Характерът ми не

подхождаше на

“Ку-ку бенд”

- аз съм по-твърда, по-опака. Сега искам да покажа на младите хора, че когато са смели, могат да се развиват и самостоятелно”, обяснява тя.

Грахич е с Борис Солтарийски и Лилия Стефанова като беквокалистка в “Ку-ку бенд” СНИМКИ: НАДЕЖДА ГЪРБОВА И АРХИВ
Грахич е с Борис Солтарийски и Лилия Стефанова като беквокалистка в “Ку-ку бенд” СНИМКИ: НАДЕЖДА ГЪРБОВА И АРХИВ

За желанието си да напусне екипа, тя казва не на Слави Трифонов, а на Евгени Димитров-Маестрото. “Той е човекът, който отговаря за всички нас от “Ку-ку бенд”. Ако имаме нужда от нещо, винаги се обръщаме към него. Не, не се е опитвал да ме убеждава да оставам”, разказва Цветелина.

Тя участва и в трите концерта на Слави Трифонов под мотото “Има такъв народ” в “Арена Армеец” - на 16,17 и 18 юни. Дори направи много въздействащи солови изпълнения и трите дни - с “Притури се планината”. “Всички песни на концертите ги направих с много труд и любов. “Притури се планината” е доста сложна, а и трябваше да я направя по-различно от това, което хората бяха чували преди. Получи се много въздействащо”, обяснява Грахич.

Всъщност ден след последния концерт, в понеделник, от екипа на “Шоуто на Слави” оповестиха новината, че тя си тръгва и на нейно място в бенда влиза Невена Цонева. “Цветелина Грахич - един прекрасен професионалист, се отдава на солова кариера. В “Ку-ку бенд” като певица започва работа Невена Цонева. За нея е чест и привилегия да работи в “Шоуто на Слави”, казаха от там.

Веднага след това се появяват куп статии за причината Цветелина да напусне предаването. “Няма нищо вярно в това - не е заради пари,

Слави не ми е

налагал глоби,

не съм припадала,

не съм бременна

или анорексичка. Истината е, че съвсем здравословно свалих килограми - преди 2 г. бях 66, а сега съм 46 г. И съм в прекрасни отношения с “Ку-ку бенд” - не сме се карали. Радвам се, че съм била част от екипа им. Сега съм доволна и ще се опитам сама да продължа напред”, разказва Цветелина Грахич.

Тя се познава с Невена Цонева, която от понеделник влезе на нейното място в “Шоуто на Слави”. “Тя е точната певица за “Ку-ку бенд” - и като стил, и като глас. Много спокоен, тих човек.”

Въпреки че дълго се колебае дали да прави солова кариера, сега Цветелина изобщо не съжалява. Ако допреди все е съобразявала участията си с графика в шоуто, сега има свободата сама да избира къде и кога да пее. А и откакто става ясно, че е напуснала “Ку-ку бенд”, телефонът ѝ не спира да звъни с предложения за участия.

Грахич пее от дете.
Грахич пее от дете.

“Ще правя музиката, която харесвам - това, което върви в България. Подготвям нова песен, ще се опитам да работя с хора от там, откъдето съм”, казва Цветелина.

Тя има предвид с музиканти от Босна и Херцеговина - страната, в която е родена. Цветелина всъщност израства повече в България, отколкото в родния си град Зеница. Заради опасността от гражданската война, която избухва през 1992-а - година, след като тя се появява на бял свят, семейството ѝ се мести да живее в Сливен, където майка ѝ има роднини.

Когато размириците приключват, родителите ѝ не могат да решат къде да останат да живеят за постоянно.

Така Цветелина учи

ту в България, ту в

Босна и Херцеговина,

така че знае перфектно и двата езика.

Тя тръгва на училище първо в Зеница, а в пети клас се прехвърля в Сливен, след което завършва музикалното училище в родния си град. После се мести да живее в София и когато е 19-годишна, се явява на кастинг за “Гласът на България”, а след това е поканена да стане беквокалистка в “Шоуто на Слави”. Цветелина от малка знае, че ще стане певица. Тя наследява музикалния талант от страната на майка си - жената е певица, вуйчото на Грахич е китарист, дядо ѝ също се изявява на сцената - работят дълго време в чужбина по фериботи и кораби.

Преди години майка ѝ сформира собствена група в родния си Сливен и често води дъщеря си по ресторантите. Така от дете Цветелина хваща микрофона да пее и се чувства добре на сцената. Тя влиза на първо място и с най-висок бал в консерваторията с оперно пеене. Това е специалността, която завършва и в музикалното училище в Зеница.

С приятеля си Кристиян
С приятеля си Кристиян

Грахич има дългогодишна връзка с Кристиян Шаламанов, който е вокалист на оркестър “Рико бенд”.

Двамата дори

се сгодиха

през декември 2014 г. Тогава, като в романтичен филм, той коленичи пред Цветелина, подаде ѝ годежен пръстен и я попита дали ще се омъжи за него. Певицата побърза да се похвали с хубавата новина, като публикува снимка във фейсбук с любимия си, към която написа: “Това е най-щастливият ден в целия ми живот. Денят, който чака и за който си мечтае всяка обичана жена. Предложи ми мъжът, когото чаках и търсих цял живот. И този мъж е Кристиян Шаламанов.” Двамата обаче сега не бързат за сватба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене