Стефан Данаилов: Мария се държеше, докато ми дава сили, отиде си на Великден (Обновена)

Изплувах, защото съм див характер

След неочакваното за мен заболяване времето, което имах да премисля как изведнъж се случват нещата, как ако си плувал над вълните и си летял, в един момент започваш да потъваш и си казваш: с мен се случва. Това разказа големият актьор Стефан Данаилов по Би Ти Ви.

Изплувах, защото съм див характер. По едно време си мислих само най-лоши неща, но все пак имам внуци, деца, които имат нужда от мен. Най-тежкият момент беше, когато трябваше да кажат каква е диагнозата, очакването. Бяхме в стрес, защото мислех, че като взеха биопсията, на другия ден ще ми кажат резултата. Понеделник, вторник, сряда, четвъртък, никой не се обажда и си казвам - нещо страшно става.

Мария се държеше, докато трябваше да ми дава силите. Може и да сме си мълчали, но аз си знаех, че там ми е другарчето. Тя беше много търпелива, миличката. Отиде си с думите "Болен те оставам", сподели още по bTV  Стефан Данаилов.

Познаваме се от 2013 година. Страхотен респект изпитвах в онези години - уважение и дистанция изпитвах към авторитета му, разказа лидерът на БСП Корнелия Нинова за Данаилов. В предишния парламент, по време на втория ми мандат, започнахме да се сближаваме. Беше ми като учител. Спомням си, че ме нахока, че говоря като радиоводеща. Тогава ми проведе курс по публично говорене. Случвало се е да ми се обади вечер късно да ме попита дали съм яла, дали съм се прибрала, разказа още Нинова. 

Той получи криза по време на кампанията на Румен Радев. Влезе в болница. Оставих кампанията и отидох при него, разказа още Нинова.

На първа ми среща ме изгони. Не казах нищо от текста си и той каза "Хайде следващия", каза Асен Блатечки за учителя си.

Той ни е като баща. Бохем човек, широкоскроен, дребните неща не му правят впечатление, каза актрисата Стефания Колева. 

Блатечки разказа за периода на Данаилов, в който е боледувал и в който е загубил съпругата си - не го промениха драмите. Той се държа супер мъжки, не очаквах. Мина супер достойно през цялото това нещо. Всеки ден ми беше пред очите. Той остарява много достойно. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене