9 месеца след като роди, Невена Цонева вече пее в "Шоуто на Слави"

Невена Цонева като участник в третия сезон на “Гласът на България”

Усмихната, в перфектна форма и във видимо добро настроение - ето така се появи Невена Цонева в първия си ден като беквокалистка в “Шоуто на Слави” в понеделник. Талантливата певица замени в “Ку-ку бенд” Цветелина Грахич, която реши да си тръгне, за да прави солова кариера. (Повече за нея на 23-а стр.)

Слави Трифонов не представи официално в шоуто Невена като част от екипа си, но няколко часа преди това тя вече фигурираше на сайта на предаването му. Горе-долу по това време тя беше актуализирала и информацията за себе си в личния си профил във фейсбук, където беше написала: “Започна работа за “Шоуто на Слави”.

Цонева пее в “Шоуто на Слави”.
Цонева пее в “Шоуто на Слави”.

Още от първия си ден в “Ку-ку бенд” се видя колко на място стои хубавата певица там. И това не е случайно - и преди са работили заедно, а сред музикантите е и любимият ѝ мъж - барабанистът Венелин Венков, когото само преди 9 месеца Невена дари със син Александър.

Тя до последно

пази в тайна, че

двамата чакат дете

- не обича да си прави реклама с личния си живот.

Макар и бременна, не спира да работи по музиката си - сама пише текста и музиката за пет нови парчета и обмисля да ги включи в двоен албум, който да издаде до края на годината. Казва, че качва 30 кг, но още в понеделник в “Шоуто на Слави” се видя, че вече е в идеална форма.

Невена и Венко са заедно от август 2007 г.
Невена и Венко са заедно от август 2007 г.

Хубавата новина, че двамата с Венко са станали родители, съобщи самият Слави Трифонов в шоуто си в края на септември, като ги поздрави с песента “Раждане”. Изпълни я в дует с Крисия Тодорова.

Барабанистът е през цялото време до Невена, като дори присъства на раждането. Момченцето е първо дете за нея, а за него - второ, защото от предишна връзка Венков има голяма дъщеря. Тя се казва Паулина и живее с баща си, като се разбира прекрасно с Невена.

Няколко месеца след раждането младата певица обяснява, че детето определено е донесло промяна в живота ѝ и се чувства помъдряла. И иска да прекара колкото се може от времето си в грижи по Александър. Може да е още 9-месечно бебе, но момченцето вече показва афинитет към музиката. В дома си Невена и Венко имат звукозаписно студио и когато зазвучи някоя нейна песен, то замлъква и слуша с внимание.

Невена има дълга история с екипа, от който сега вече е част. Продуцентската компания на Трифонов “Седем осми” стои зад първия сезон на “Мюзик айдъл”, в който Невена става победител и добива популярност. Тогава за първи път среща Венко - “Ку-ку бенд” акомпанира на участниците в предаването. Но любовта им ще пламне малко по-късно, когато тя се присъедини към турнето на Слави и бенда “Ние продължаваме”.

Невена и Слави Трифонов на концерт в Пловдив през 2009 г.
Невена и Слави Трифонов на концерт в Пловдив през 2009 г.

Макар да се очаква, че първото място в “Мюзик айдъл” ще бъде силен старт за солова кариера, това не се оказва така. Като победителка във формата тя печели правото да запише албум, продуциран от “Вирджиния рекърдс”. Но малко по-късно сама пожелава да напусне предсрочно компанията, а като официална причина посочва липсата на отчети. Оттам обаче твърдят, че това не е достатъчен мотив за разваляне на договора, и така започват

битките в съда

между Невена

и “Вирджиния”

Цонева печели делото и на първа, и на втора инстанция. Според решението на съда от музикалната компания трябва да изплатят обезщетение на певицата 7000 лева, а като се начислят лихвите, които текат от първа инстанция и разходите по адвокатите, сумата става 12 000 лева.

През времето, в което вървят делата с “Вирджиния”, Невена няма право да пуска авторска музика. Затова чак през 2010 г. основава собствена продуцентска компания - “Севънтийн”, а името идва от 17 - любимото ѝ число на английски.

Човекът, който и тогава, и сега ѝ дава най-голяма опора, е любимият мъж. Двамата се сближават покрай турне, а веднага след края му заживяват заедно - стъпка, която Невена не си е представяла, че ще предприеме толкова бързо в една връзка.

Но ѝ трябва повече време, за да се реши да стане майка за първи път. Това се случва след близо 9-годишен съвместен живот. Така една сутрин, когато

Венко се събужда,

Невена му показва

положителния

тест за бременност

и усмихната му казва: “Честито!”

Тя ражда месец по-рано от очакваното. Когато това се случва, Венко е на репетиции в шоуто. Но веднага оставя всичко и отива при нея. Така решава да присъства и на самото раждане.

Сега двамата са безкрайно щастливи. А след по-малко от два месеца - на 11 август, ще празнуват и 10-годишнината от връзката си.

Певицата няма музикално образование, но целият ѝ род е музикален. Баща ѝ е китарист и певец, свири на клавири. Дядо ѝ също е бил музикант, майка ѝ щяла да учи народно пеене. Родителите на Невена живеят в Севлиево, където е родена и израсва и тя самата. Започва да пее от 6-7-годишна. Един ден вуйчо ѝ носи вкъщи касетка на Глория - първия ѝ албум. Невена прослушва песните, запява и открива сама за себе си, че гласът ѝ бързо се развива. Започва да имитира всякакви певици, а когато се пробва да изпълнява народни песни, се учудва, че ѝ се получава.

Най-голямата школа са заведенията, в които пее и свири баща ѝ. Там Невена хваща за първи път микрофона пред повече хора и преодолява притеснението си.

“До последно си

казвах: Никога няма

да стана певица,

никога това не може да се случи с мен, как ще изляза пред толкова хора с тези прожектори, ще умра от срам. Наблюдавала съм баща ми и не съм разбирала как излиза пред толкова хора и пее. Бях много свита като дете”, разказа пред “24 часа” преди време тя.

Невена винаги е мечтаела да работи с екипа на Слави Трифонов. Затова, когато разбира, че той ще прави “Мюзик айдъл”, решава да се пробва точно в него. Тя участва и в две турнета - освен през 2007 г., е сред гост певците на концертите под наслов No Mercy през 2009 г.

Пак в предаване, продуцирано от “Седем осми”, Цонева реши да покаже таланта си, след като приключи съдебната битка и стана “свободен човек”. Тя се състезава наравно с останалите участници в третия сезон на “Гласът на България”. Със зрителския вот стигна до финала на предаването и тогава съобщи изненадващо решението си да се оттегли. “Аз бях дотук. Отказвам се. Тук има прекрасни млади хора, които заслужават да бъдат “Гласът на България”, да спечелят много други награди. Взех това, което искам”, обяви от сцената Невена.

Невена с Миро, който беше неин треньор в “Гласът на България”.
Невена с Миро, който беше неин треньор в “Гласът на България”.

От 2013 г., когато се излъчва форматът, тя пуска пет сингъла. В част от тях участват и музикантите от “Ку-ку бенд”. Освен това Невена пее с тях и на частни участия.

Откакто влезе в “Шоуто на Слави”, тя промени един модел - досега всички беквокалистки си тръгваха от екипа, за да градят самостоятелна кариера. А Невена направи точно обратното - остави соловата кариера за сметка на “Ку-ку бенд”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене