"Последното раздаване" - завършва трилогията "Къща от карти"

Вижте и класацията на издателство "Сиела"

Трилогията на Майкъл Добс „Къща от карти” завършва с „Последното раздaване”
Последният роман от хитовата трилогия на Майкъл Добс, вдъхновила едноименния сериал на Netflix „Къща от карти“, излиза успоредно с най-новия, пети сезон на продукцията, който тече в момента. В книгата „Последното раздаване“ (ИК „Сиела“) Франсис Ъркарт – прототипът на Франк Ъндърууд, чиято роля в сериала изпълнява брилянтният Кевин Спейси – е по-безскрупулен, но и по-уязвим от всякога.
Коравосърдечният Франсис Ъркарт се завръща по-безпощаден от когато и да било в последната част от бестселъровата трилогия „Къща от карти” на Майкъл Добс. Романът „Последното раздаване“ излиза у нас успоредно с най-новия, пети сезон на популярния сериал на Netflix, вдъхновен от трилогията на Добс. Кървавият политически трилър, който разказва мрачна история за алчност, корупция и безкрайна амбиция, разкрива, че навсякъде политиката се управлява от интриги и огромна жажда за власт.
След като ни показа, че е способен на абсолютно всичко в „Къща от карти“, а в „Да изиграеш краля“ не се поколеба и за миг да се изправи дори срещу британската кралска фамилия и качилия се наскоро на трона нов крал, в „Последното раздаване“ любимият ни Ъркарт ще трябва да се справи не с друг, а със самия себе си.
Как започва всичко за героя на Майкъл Добс? Коя мрачна тайна от миналото му ще се върне със страшна сила като бумеранг? И ще успее ли тя въобще да го помръдне от поста на министър-председател? Предстои да разберем от страниците на политическия трилър „Последното раздаване“. Това, което става ясно още в самото начало обаче е, че не само приближените на Ъркарт, но и неговите избиратели вече са уморени от дългия му престои във властта – съвсем скоро той ще стане най-дълго управлявалият през XX век премиер…
Добс започва финалната част от трилогията си с думите: „„Последното раздаване“ бе написана през 1994 г. Вече много години по-късно британците все още спорят за мястото си в Европа, кипърците откриха огромни залежи от въглеводород под Средиземно море, а гърците и турците все още се карат за бъдещето на този така несправедливо разделен остров. Надявам се читателят да усети как също така неизчерпаема и неподвластна на времето е и лошотията на Франсис Ъркарт.”
Преводач на книгата от английски език е Георги Иванов. Корицата, както и предишните две от поредицата, е на художника Дамян Дамянов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене