4 сватби чакат Зейнеб от "На кафе" това лято

Тв водещата носи празна чанта - обича аксесоара, но мрази пълните торби

Четири сватби предстоят на Зейнеб Маджурова от “На кафе” това лято. Но не нейните. Водещата напоследък е сватбеният гид на зрителките на “На кафе”.

Зейнеб Маджурова е единствената от първия сезон на “Биг Брадър”, която успя да остане известна, а животът ѝ продължава да е публичен покрай работата ѝ.

Денят ѝ започва в 6,30 ч всяка сутрин. Тя е много организиран човек и още с позвъняването на алармата скача от леглото и ежедневието ѝ върви по точен график. Обича да закусва, убедена е, че това е най-важното и здравословно хранене, но рядко има възможност да хапва сутрин. Не обича да пие кафе. На работа с колегите понякога пие машинално две-три глътки, но не е страст. Чете сценария си по два пъти преди ефир - веднъж още вкъщи и втори път - минути преди старта на предаването. Обича да подчертава акцентите по листовете. Но ритуали преди ефир няма. Не е суеверна. И суетна не е. За разлика от повечето жени в чантата си не носи нищо - само портфейл, когато не го е забравила. Обича да носи чантите като аксесоар и стилна добавка към тоалета. Но хаосът в пълната чанта внася хаос и във всекидневието. Всичко, което трябва, държи в колата - парфюм, тефтер, други принадлежности. Не обича да ходи на фризьор, козметик, маникюр и други разкрасителни процедури. Прави го по задължение. Това дори я отегчава. Липсата на суета е и една от причините да не се връща в къщата на “Биг Брадър”.

Почти всяка година е

канена да участва в

“Биг Брадър

Ол Старс”

или “ВИП Брадър”, но отказва. Не защото се срамува, дори напротив - питае мили спомени от къщата и съквартирантите си, но сега няма нужда от това. Дълбоко признателна е на риалитито за това, че е забелязана.

Зейнеб на свое пътуване
Зейнеб на свое пътуване

“Аз никога няма да отрека и няма да престана да казвам, че зародишът на това да ми се случи телевизионната кариера е “Биг Брадър”, признава Зейнеб. Не обича да се зарича, не иска да си обещава, че няма да влезе пак в шоуто, но в този етап на живота си не иска да е отново денонощно “в телевизорите на хората”.

Със Стойка, Дими и Зара все още е близка. Макар да имат периоди, в които дълго да не са се виждали, когато се срещнат, продължават да се чувстват близки.

Участието в “Биг Брадър” даде посока и на професионалния ѝ живот. Първото предаване, в което участва след излизането от къщата, е “На кафе”. Малко след това получава покана да започне работа в телевизията като водеща на прогнозата за времето и някак естествено и от само себе си започва работа в женското предаване след завръщането му на екран.

В предаването избира

социалните теми

за свои. Всичките рубрики са насочени към обикновените хора, към нуждаещите се. Макар пластичните операции да са приети за лукс и дори прищявка, в рубриката си “Мисия красота” в “На кафе” тя показа, че героите имат нужда от това, за да живеят пълноценно. И на първо място отстраняваха комплекси. Участниците бяха хора със сериозни проблеми, които се отразяваха върху работата им, върху любовта и себеусещането им.

В “Моята мечтана сватба” също решава да се впусне в дълбокото и да сбъдне мечтата за брак на хора, които не могат да си я позволят. Избират три двойки с тежки съдби, нищо, че е по-лесно да женят ВИП двойки, с които хем е по-лесно, хем рейтингът на предаването би бил по-висок. Идеята била да подаде ръка на хора, които нямат възможност. Така зрителите се превръщат и в участници в предаването.

Даже иска да се занимава по-мащабно със социална дейност. И обмисля един ден да сформира фондация. Просто трябва време, за да доизгради представата си за нея, да порасне още малко и да я осъществи в най-удобния момент. “Може би аз самата имам нуждата от време да добия смелост, за да я осъществя”, казва Зейнеб.

Покрай работата си в сватбената рубрика

все по-често си

представя и нейната

собствена сватба

Има някаква идея, но не се знае, докато започне да я организира, дали няма да измисли нещо друго.

Заедно с Гала и Кремена Халваджиян
Заедно с Гала и Кремена Халваджиян

“Разбира се, че си се представям като булка и имам визия как бих изглеждала, но вероятно това ще се промени в движение”, казва Зейнеб.

Тя е традиционалист и вероятно ще поиска да си направи класическа сватба. Като семейни и емоционални ценности е традиционалист, но като външен вид обича експеримента, най-вече с тоалетите си. Днес е с много романтична рокля, а утре - с 5 обеци, силен грим и рокерска визия. С храната също се лута между традицията и експеримента. Обича да готви, когато има време. Приготвя традиционни турски и български ястия, но често пробва кулинарните си способности с рецепти, които никога не е готвила.

Любимата храна си остават гозбите на мама и баба. “Когато се прибера в Бургас, обичам да ям храните, които познавам от дете. Дори отказвам да отидем на ресторант, когато майка и татко поискат да излезем навън”, разказва Зейнеб.

Във всекидневното си меню обикновено няма месо. С месеци не го консумира. Не е вегетарианка, просто не е сред любимите ѝ неща. Свинско обаче не вкусва никога.

От време на време

спазва режими за

прочистване,

храни се здравословно, не консумира най-вредните храни.

С приятеля ѝ често пътуват и тук, и в чужбина. “Единственият начин да си почивам е да изляза от София. Не защото тук не ми харесва, а защото свързвам София с работа. И дори и да съм в столицата и да си почивам, няма как поне за половин-един час да не отметна нещо от работата.”

Любимата дестинация обаче си остава родният Бургас. Багажът за там винаги е готов. И без него се е слувало да тръгва. Там си има втори гардероб - с бански, рокли и всичко необходимо за плаж и почивка. “Там съм на нещо средно между санаториум и СПА. Дори когато разберат, че съм при мама и татко, приятелите не ми звънят да ме питат как съм, знаят, че там съм добре”, казва тя. Вярва, че успехът е в това да питаш, да се образоваш, да си любопитен. Всекидневно има нужда от приключение и си го набавя чрез пътувания и хобита. В свободното си време обича и да чете. В София трудно се получава да освободи съзнанието си от работа и битовизми. Затова и книгите са свързани с почивка и пътувания. Обича да чете исторически и биографични книги. Преди дни си купила биографията на Ердоган, защото силно се вълнува от случващото се в Турция. Тя има много роднини и приятели там.

В последните години се интересува от политика, чете и много се ядосва за всичко, което се случва в България. Гласува информирано и почти винаги, когато има възможност по избори да се прибере до Бургас. По сантиментални причини още не е сменила адресната си регистрация. “Най-хубавото нещо, което се случва за Бургас, е, че градът процъфтява. Не ме интересува политическата принадлежност на кмета. Но ако голяма част от кметовете имат любовта на нашия кмет към града, държавата ще изглежда по много по-красив начин”, убедена е водещата.

А лятото се очертава сватбарски сезон. Освен трите сватби, които организират в предаването, най-добрата ѝ приятелка от Бургас се омъжва тази година. И този сватбен бум я радва. “Това означава, че традициите се връщат”, казва с усмивка Зейнеб.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене