Мъже, знаете ли как да обичате жените си?

Бракът не е приказка, а работа. Понякога изморителна, друг път вдъхновяваща, но винаги ангажираща цялото ви внимание. Отпуснете ли се, уволнението ви е сигурно. Може би съветите на мъже, разбрали прекалено късно какво искат жените, ще ви помогнат да избегнете грешките им.

Никога не преставайте да ухажвате жена си. Тя ви е избрала, затова никога не го забравяйте, не се отдавайте на инерцията и винаги показвайте чувствата си.
Пазете сърцето си, отнасяйте се с любов към себе си, но задължително оставете в него едно местенце, запазено само за нея.

Влюбвайте се в нея отново и отново. Променяйте се постоянно. Трябва всеки ден да я карате да ви избира отново и отново. Тя не е длъжна да остава с вас, женската моногамност е мит, който сме измислили за удобство.

Концентрирайте се върху добрите й страни, забравете за недостатъците. Може пък тя да направи същото. Не е ваша работа да я променяте или поправяте. Вашата задача е да я обичате такава, каквато е. Ако тя се промени, обичайте я такава, каквато е станала.
Отговаряйте за емоциите си. Задачата на жена ви не е да ви направи щастлив, но не тя ви прави и нещастен. Всичко зависи от вас самия.

Никога не обвинявайте жена си. Вие й се дразните само защото нейните действия са предизвикали реакция във вас самите. Дайте си време да дойдете на себе си. Тази жена е заличила раните от предишни разочарования, затова сте с нея. Когато се разделите с комплексите си, ще почувствате баланс във връзката си.

Позволете на жена си да бъде себе си. Когато тя тъгува, не се опитвайте да оправите настроението й. Дайте и да разбере, че й съчувствате, че тя е важна за вас. Женската душа е променлива и емоционална, тъгата и бързо ще отмине, ако не я осъждате и не и пречите. Бъдете до нея, бъдете силни и и дайте да разбере, че сте стабилната и опора.
Шегувайте се, не се отнасяйте към себе си толкова глупаво сериозно. Смейте се и я разсмивайте. С хумор е по-лесно да се понесе всичко останало.

Научете езика на нейната любов. Разберете какво и дава чувство за собствена значимост, но и какво и носи чисто физическо удоволствие. Не бъдете от кретените, които мислят, че само мъжете изпитват сексуални радости.

Бъдете тук и сега. Важно е не само да и отделяте време, отнасяйте се към нея с безпределно внимание. Все пак тя е най-важният ви партньор в бизнеса, наречен живот.
Желайте близостта и. Научете се да предугаждате желанията и, нейното либидо също има нужда от непрекъснато поощрение, за да поиска тя точно вас както днес, така и след двайсет години.

Не бъдете идиот и не се страхувайте да бъдете идиот. Двамата правите и ще правите грешки. Постарайте се да не превръщате мухата в слон и се учете от грешките си. Никой не иска от вас идеално поведение, не искайте и вие от нея.

Оставете й свободно пространство. Както вие имате нужда от бира с приятели, така и тя понякога иска да излети от семейното гнездо. Ако в него е топло и уютно, тя със сигурност ще се върне.

Прощавайте веднага и се концентрирайте върху бъдещето, а не върху тъгата по миналото. Не позволявайте историята да ви държи за заложник. Прошката е свобода!

Материалът е на в. "Всичко за семейството". За още полезни съвети и интересни четива търсете всяка седмица в четвъртък семейния вестник на България.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене