Част от колекцията на Леонардо Ди Каприо разследвана от ФБР

Леонардо Ди Каприо Снимка: Ройтерс (Архив)

Холивудската звезда Леонардо Ди Каприо се оказа въвлечен във финансова измама заради подаръци получени от лица включени в разследване на ФБР, съобщава Artprice, цитира БНТ.

Страстта на актьора към произведенията на изкуството е известна, нерядко той е забелязван на аукциони, а събраната от него колекция е значителна. Леонардо Ди Каприо е предложил да предаде на ФБР колаж на Жан Мишел Баския на стойност 9 милиона долара и платно на Пабло Пикасо, струващо 3,2 милиона долара, които фигурират в измама с премиера на Малайзия и свързания с него финансист и колекционер Джо Лоу.

Наскоро американското министерство на правосъдието публикува нови подробности за разследването на предполагаемата схема за пране на пари през Малайзия на стойност 4,5 милиарда долара, в която се оказа въвлечен финансистът и колекционер на изкуство Лоу Тек Джо, известен като Джо Лоу, а сега и кинозвездата Леонардо Ди Каприо.

Още през миналата година Лео Ди Каприо разбра, че към Джо Лоу са предявени обвинения. Тогава той се обърна към министерството на правосъдието, а сега е готов да се откаже и от картините, които са веществени доказателства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене