Вида Пиронкова иска 60% от продуцентските права на Игор Марковски за "Гълъбо"

Отляво надясно: Вида Пиронкова, Миро, Игор Марковски

Не песента, а клипът на "Гълъбо"

е видян от 3 млн. души.

Нали аз го направих, казва

продуцентът на парчето Игор Марковски

Вида Пиронкова, авторът на нашумялата песен "Гълъбо", може да я свали заради спор за авторските й права с продуцента си Игор Марковски. Това обяви самата тя по-рано днес във фейсбук профила си.

"Продуцентът ми Игор Марковски преди 40 дни спря от ютюб песента ми "Гълъбо". Той не е изцяло неин продуцент, защото моят труд - текст и музика, струва точно толкова, ако не и повече, от неговите вложения. Защо е спряна, може да попитате него. Аз предявих претенции за авторските си права, т.е за съпродуцентство. Бидейки автор на музика и текст и осигурявайки Миро като изпълнител, който пя в записа за мен като приятел, без да му плащам, държа да съм 60 процента продуцент на "Гълъбо". Но Игор Марковски твърди, че е собственик на всичко, дори и на мен. Той ме е блокирал от месец навсякъде и ми създава невероятни проблеми. Защо го прави, не знам, най-вероятно съм влязла в някакви големи финансови интереси с рекламодателите, на които той е давал моята песен", каза Вида Пиронкова пред "24 часа". Месец след спирането на песента "Гълъбо" от социалната мрежа тя твърди, че е върната обратно в ютюб, защото е избрана да открие наградите на БГ Радио.

Тя е категорична, че ако се наложи, ще свали песента "Гълъбо". "В момента говоря с "Мюзикаутор", защото моят добър приятел Миро застана срещу мен и зае позицията на продуцента. Не знам по какви причини - най-вероятно финансови. За песента си не съм взела една стотинка. Казаха ми от "Мюзикаутор", че чак след година ще получа някакви отчисления от въртенето й по радиата", казва Пиронкова. Затова ако "Мюзикаутор" не защити права й, обмисля да замине за чужбина и да се запише в чужда агенция. "20 години не исках да пускам песни, защото знаех какво ще се случи. По-добре да ги бях заключила и нищо да не се чува."

"Всички авторски права са спазени на 100% - казва Игор Марковски. 100 процента съм продуцент на албума на Вида. Направих го, а не питах като нея "кога ще лапам и аз пари". Имам нула лева приходи от "Гълъбо". А вложих доста да издам и книгата на Вида. Правата от рингтоновете са само за нея. Клипът на "Гълъбо" е видян от 3 млн. души. Ами нали аз го направих! Кой иначе щеше да го види? Има съд за тези неща, адвокатите ми са готови." Той допълни, че е платил и на сина на Вида, за да дойде от Гърция на премиерата на албума на майка си.

Вида Пиронкова
Вида Пиронкова
Игор Марковски
Игор Марковски
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене