Сервираха 3 различни вида риба на принц Уилям и Кейт в Германия

Канцлерката Ангела Меркел още преди визитата каза, че Брекзитът вероятно ще е сред обсъжданите теми на обяда. СНИМКА: Ройтерс

Не е лесно да дадеш обяд на най-бляскавата британска кралска двойка, а Полша вдигна летвата, след като почерпи британския принц Уилям и съпругата му Кейт с традиционните си "пиероги" и с ликьор със златни прашинки, отбелязва ДПА, предаде БТА.

Готвачите в германското канцлерство решиха да сервират риба на гостите на канцлерката Ангела Меркел. На херцога и херцогинята на Кембридж бяха сервирани предястия от сьомга и риба тон. Главното ястие беше риба треска със зеленчуци. А десертът бе йогурт с ягоди, съобщи източник, близък до германското правителство.

Уилям и Кейт са на посещение в Германия като част от петдневна обиколка, заедно с децата си принц Джордж и принцеса Шарлот, съответно на 3 и на 2 години. Децата обаче няма да участват в официалната програма, отбелязва ДПА.

Канцлерката Ангела Меркел още преди визитата каза, че Брекзитът вероятно ще е сред обсъжданите теми на обяда. Посещението беше изтълкувано като опит на членовете на британското кралско семейство да подобрят имиджа на страната си на фона на безпрецедентното напрежение, свързано с предстоящия Брекзит.

Уилям и Кейт бяха посрещнати с аплодисменти от очакващото ги множество край Бранденбургската врата. След това те посетиха берлинския Мемориал на Холокоста. Предстои да отидат в център за бездомни младежи в Източен Берлин и да се срещнат с представители на института "Роберт Енке", който работи за повишаване на осведомеността за психичните заболявания. Планирана е и среща на чай с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в официалната му резиденция.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще присъстват и на парти в британското посолство в чест на 91-ия роден ден на кралица Елизабет Втора.

Утре Уилям и Кейт ще посетят Хайделберг и долината на Некер. След това те ще се върнат в Берлин за концерт на диджей Голдирокс, а в петък ще отидат с влак до Хамбург за концерт във филхармонията на града.

Не е лесно да дадеш обяд на най-бляскавата британска кралска двойка, а Полша вдигна летвата, след като почерпи британския принц Уилям и съпругата му Кейт с традиционните си "пиероги" и с ликьор със златни прашинки. СНИМКА: Ройтерс
Не е лесно да дадеш обяд на най-бляскавата британска кралска двойка, а Полша вдигна летвата, след като почерпи британския принц Уилям и съпругата му Кейт с традиционните си "пиероги" и с ликьор със златни прашинки. СНИМКА: Ройтерс

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене