"168 часа": Перфектната коремна преса на Лазар Ангелов бие в нета Григор, Бербатов, Кубрат и Азис

l Фитнес моделът има над 14 млн. почитатели във фейсбук, но няма жена до себе си от години - връзките пречели на кариерата му

l Тренирал в “праисторически” фитнес - зимата ръцете му залепвали за лоста, а през пролетта залата потъвала във вода

l На първото си състезание по културизъм маже тялото си с темперни бои и олио, защото нямал боя за тен

Над 14 милиона души само във фейсбук се интересуват от него и неговата тайна... за перфектна коремна преса.

Фитнес моделът и инструктор Лазар Ангелов е най-харесваният българин в социалната мрежа, като със своята огромна фенска база задминава в пъти спортните ни звезди от международен мащаб като Димитър Бербатов, Григор Димитров и Кубрат Пулев.

YouTube канала на Ангелов има стотици хиляди абонати, а видеоклиповете му са с милиони гледания.

Определят го за мъжа с най-естетична физика.

От услугите и мотивацията му се възползват десетки хиляди клиенти от всякакви националности, а тялото му многократно е било на корицата на международни списания за фитнес (Men's Health, Muscle Fitness).

32-годишната фитнес икона е рекламно лице на редица марки и е от малкото българи, сключвали договор за спонсорство със спортния гигант "Найк".

Името му отдавна е бранд, защото Ангелов

притежава и прилага отлично

формулата на успеха

- офлайн и онлайн.

Две са основните съставки за нея. Първо, той има отлична визия и второ - предлага и на мъже, и на жени свои “продукти”, които те могат да “консумират”. Защото всеки човек се интересува, когато има лична полза. Тоест в неговия случай той предоставя съвети, тренировъчни режими, хранителни планове, персонални тренинги и консултации, мотивационни видеа, спортни предизвикателства и т.н.

Книгата на фитнес гуруто "Тайната на коремната преса" се радва на успех в чужбина с над 150,000 сваляния и се затвърждава като едно от най-предпочитаните четива в сферата.

В края на септември българинът ще бъде жури на тв шоу за таланти в Дубай - The Show Dubai, стартирало през 2014 г. като първата тв продукция за фитнес таланти.

Кариерата на Ангелов се очертава ясно още когато е едва 10-годишно момче. Искрата в него се запалва чрез любимите му екшън филми, които гледа непрестанно и иска един ден да прилича на звездите от тях. Негов идол е Брус Ли, възхищава се и на

Жан Клод ван Дам и дори пожелава

да стане като него, когато порасне.

Тогава има под ръка чифт дъмбели, с които започва да тренира редовно и усилено. Малко по-късно се запалва по баскетбола и близо десет години играе активно и междувременно продължава да вдига тежести.

Играта под коша се превръща в негова страст, сутрин отработва уменията си като част от отбора, а вечер работи за собственото си тяло. Тогава все още не знае как да се храни правилно и по-късно признава, че е правил много грешки, които понастоящем съветва другите да избягват.

На 18 години му се налага да отиде в казармата. Животът му на спортист преди това го е подготвил за трудната реалност на службата, която понася по-леко от останалите момчета. Времето прекарано като войник не му позволява да тренира под коша и му отнема шансовете

да продължи с кариерата си на баскетболист.

"Бях объркан и не знаех какво да правя за в бъдеще - споделя Ангелов в книгата си. - Продължих да тренирам редовно в местния фитнес, който беше ужасен - оборудването беше "праисторическо", сградата беше пред разпадане, нямаше и отоплителна инсталация. През зимата поради студа дланите ми се залепваха за лоста, а всяка пролет помещението се наводняваше. Въпреки всичко аз продължих да го посещавам, продължих да тренирам, защото нещо дълбоко, вътре в мен ми казваше, че това, което правя, е правилно.

Много скоро започнах да виждам и първите резултати. Чувствах се все по-силен след всяка тренировка, изглеждах все по-добре всеки път, когато се поглеждах в огледалото! Хората започнаха да ме гледат с възхищение, а аз започнах да вярвам в себе си и ставах все по-уверен. Посъветваха ме да започна да се занимавам с бодибилдинг."

Така през 2005 г. той се отдава на фитнес религията и окончателно се отказва от професионалния баскетбол, след като стига до младежкия национален отбор и играе за няколко тима от А и Б група.

Още на следващата година получава лиценз за фитнес треньор от Националната спортна академия. Оттогава до момента той

се отдава на страстта си

да тренира и мотивира хората.

По същото време става трети на републиканското първенство в категория класически културизъм. Точно на това негово първо състезание боята за тен свършва и му се налага да се намаже със собственоръчно направена боя от темперни бои и олио. На сцената изглежда доста по-светъл от съперниците си, но въпреки това засенчва повечето от тях. Смешното е, че седмица след това все още не може да измие тялото си.

След това представяне кариерата му се развива с шеметна бързина.

"Винаги съм бил много дисциплиниран и съм се отнасял професионално към спорта - казва фитнес гуруто. - Винаги съм го поставял на първо място пред всичко останало.

За мен животът е като лежанка.

Ако не избутам тежестта, тя ще падне върху мен."

Как Ангелов се превръща в световен фитнес модел, четете тук - в онлайн изданието на в. "168 часа"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Списание "Тайм" обяви списъка си за най-влиятелните личности на 2024 г. (Снимки)
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори

Напишете дума/думи за търсене