Фолклорни състави от 8 държави с безплатни концерти на Античния театър в Пловдив

Концертите ще са на Античния театър от 20 ч.

Формации от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна гора ще участват в 23-ия международен фестивал в Пловдив, който ще се проведе от 1 до 5 август, съобщиха от общината. Събитието е част от културния календар на града. В тазгодишното издание ще се включат и фолклорните ансамбли "Седенчица" и "Дилянка" от Пловдив и детска танцувална школа "Тракия".

Всяка вечер от 17.30 часа ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от дом "Левски", ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. "Стефан Стамболов", където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.

Освен концертите в Пловдив, представления ще има и в други райони на областта. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в Хисаря. На 3 август в Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера, ще танцуват участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

Екипът на община Пловдив, работещ по фестивала е организирал богата паралелна, културна програма, която включва обиколка на забележителностите из града, както и на важни обекти в региона.

Церемонията по откриването е на 1 август от 20 часа на Античния театър. На същата сцена в последната вечер - 5 август, от 20 часа ще се състои гала-концертът и церемонията по официалното закриване на събитието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене