"Линкин парк" отмениха турнето си след смъртта на Честър Бенингтън

Честър Бенингтън   СНИМКА : Ройтерс

Американската група "Линкин парк" е отменила предстоящото си турне в Северна Америка след смъртта на фронтмена Честър Бенингтън, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на организаторите "Лайв нейшън", предаде БТА.

41-годишният Бенингтън сложи край на живота си на 20 юли в дома си в предградие на Лос Анджелис. В петък от лосанджелиската следователска служба потвърдиха, че причината за смъртта на музиканта е самоубийство чрез обесване. Изпълнителят не е оставил предсмъртна бележка.

"Дълбоко опечалени сме от вестта за кончината на Честър Бенингтън. Турнето на "Линкин парк" в подкрепа на албума "One More Light" е отменено. Притежателите на билети могат да получат парите си обратно в пунктовете за продажба", се посочва в изявлението на промоутърите "Лайв нейшън".

Концертната обиколка на "Линкин парк" в Северна Америка трябваше да започне на 27 юли в Мансфийлд, Масачузетс, припомня Ройтерс.

Групата, основана през 1996 г., има шест номинации за наградите "Грами". Печелила е най-престижните музикални отличия два пъти. "Линкин парк" са издали седем студийни албума, от които са продадени над 70 милиона копия, отбелязва ТАСС.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене