Весела Драганова омъжи дъщеря си и ще прави агенция за тържества

Голямата  дъщеря на  Весела  Драганова  Мария като булка  СНИМКИ:  ЛИЧЕН АРХИВ

Бившата царска депутатка рисува акварели

Агенция за организиране на тържества ще прави Весела Драганова. Бившата царска депутатка и лидер на Партията на българските жени се ориентира към ново поприще, след като отново е извън политиката.

Весела Драганова
Весела Драганова

Два мандата Драганова бе депутат от НДСВ, като през първия (2001-2005) партията ѝ дори бе мандатоносител на управлението на царя заедно с движение “Оборище” на Тошо Пейков. А миналия парламентарен мандат партията на жените пак бе парламентарна сила чрез участието си в коалицията на Николай Бареков “България без цензура”.

Днес политиката временно е на втори план в живота на Драганова и тя се е отдала на семейството.

А на 1 юли омъжи по-голямата си дъщера. 23-годишната Мария каза “да” на любимия си Мартин, с когото са заедно от 3 г. Датата за сватбата - 1.7.2017-а, била избрана умишлено, защото Драганова вярва на знаците: 1 - заради новото начало, 7 - защото е щастливо число, и като цяло конфигурацията на всички числа от тази дата. Тъщата обаче предпочита останалите подробности около щастливия миг да останат за близките, а не да стават публично достояние.

Мария още е студентка - трети курс право е, а като втора специалност учи журналистика. Затова

надеждите на

бъдещата баба

за внуче засега

са “замразени”

“Когато бяха малки, момичетата винаги ме питаха: Какво да правим? Аз им обяснявах: Първо е детската градина, след това училището, след това ставате абитуриентки, след това студентки, ставате булки и ставате майки. И след това майката започва да дава този ред на нейните деца. И за мое щастие Мария абсолютно изпълнява този ред”, казва Драганова.

Булката Мария и сестра  Йоана на сватбата на 1 юли...
Булката Мария и сестра Йоана на сватбата на 1 юли...
 
...и преди 16 г., когато малката е още бебе.
...и преди 16 г., когато малката е още бебе.

Малката ѝ дъщеря Йоана е по-известна от кака си. Все пак тя е “царското бебе”, тъй като се роди през 2001 г. броени месеци след като майка ѝ стана депутат. Вече е на 16 г. и учи в английска гимназия. На 1 юни Йоана бе водеща на концерта на даровити деца, организиран в парка на двореца “Врана” за 80-годишния юбилей на царя.

"Царското бебе" Йоана със Симеон Втори на тържеството във "Врана" за 1 юни.
"Царското бебе" Йоана със Симеон Втори на тържеството във "Врана" за 1 юни.

Децата се справят прекрасно, щастлива съм, гордее се с тях Драганова. Най-голямото ѝ удоволствие е да излязат по женски с двете момичета - на театър, на изложба или просто на сладка приказка в хубаво кафене.

От 6 г. Драганова е разведена с втория си съпруг Георги. “Затворените страници в живота не бива да се отварят отново”, отказва да коментира темата тя. Не желае да разкрие и

дали в момента има

мъж до себе си,

защото е решила да пази личния си живот далеч от общественото любопитство.

Продължава да е председател на Партията на българските жени. “В момента членовете ни са около 7200 - когато не си на власт, остават само истинските членове, но те са най-важните”, казва Драганова. Партията ѝ развива основно благотворителна дейност. И се издържа с членски внос.

Доскоро получаваше и държавна субсидия по линия на коалицията с Бареков. Както и наем от бившата централа на партията. Докато беше в парламента, Драганова купи на кредит голяма сграда на столичния булевард “Мария Луиза”. В началото успявала да обслужва кредита, но във времената на криза не могла да си намери наематели, затова се наложило банката да продаде сградата. А парите от продажбата отишли изцяло за погасяване на кредита.

С това, както и с липсата на държавна субсидия приходите на партията рязко спаднали и в момента Драганова, която преди това била на заплата като лидер,

се издържа от

спестявания и с

помощ от баща си

Това обаче не може да продължава дълго, затова крои нови планове. Първо, да основе въпросната агенция за тържества и да я превърне в семеен бизнес. Заедно с дъщерите си да организира партита за рождени дни, кръщенета, сватби, балове и други поводи. Все пак вече имат опит покрай сватбата на Мария. А и тези дни организира 80-ия рожден ден на баща си. “Винаги съм искала да правя нещо, което ще радва хората”, казва Драганова.

Освен това се е ориентирала към консултантска дейност и проекти в социалната сфера. Има идея да основе и неправителствена организация. В момента към партията ѝ има Корпус на хуманността, който действа от 2000 г. Драганова смята да го превърне в сдружение с идеална цел, което да се занимава с благотворителни проекти с деца, социално слаби, възрастни хора.

Извън политиката има повече свободно време за страстта си - рисуването. Това е заниманието, което я успокоява и прави щастлива. Хваща четката и на листа се появяват цветя, пейзажи, стари български къщи.

Ходила е на уроци като дете, дори кандидатствала в художествената гимназия, но не я приели. “Лоша шега ми изигра ютията, на която трябваше да направя дръжка - направих я свределовидна и явно това се е видяло прекалено авангардно на по-възрастните професори, които проверяваха работите ни”, спомня си Драганова. И като депутатка тя не изоставила рисуването, но го правела много по-рядко.

Най-често рисува акварели,

много обича

техниката

мокро в мокро

“Трудно се удава, но е много интересно - разливането на багрите на листа, да решиш накъде искаш да те заведе, за да оформиш съответната картина”, разказва Драганова. Засега показва рисунките само на близките си. Но някой ден ще се престраши да направи изложба.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене