Малък джип от Citroen вместо ван

Сitroen представи неотдавна в Париж новия малък SUV на марката - С3 Aircross. Кросоувърът на практика замества в гамата досегашния семеен ван C3 Picasso.
Citroen C3 Aircross има богат избор от двигатели - трицилиндров бензинов PureTech с 82, 110 и 130 коня, както и дизелови агрегати BlueHDi със 100 и 120 конски сили с ръчни или автоматични скоростни кутии. Този кросоувър на французите няма задвижване на четирите колела, но е достъпен със системата Grip Control и Hill Descent Assist технологията, които са повече от достатъчни за лек офроуд.
Оборудван със системата Grip Control за подобрено сцепление и специални 16 и 17-цолови гуми за кал и сняг, C3 Aircross се адаптира към всички видове пътища. Безопасността е подобрена чрез петте режима на задвижване. Водачите могат да оставят
системата
за контрол
на сцеплението
Grip Control
на стандартен режим или да избират между програмите за пясък, всякакви пътища, сняг или изключена програма за електронна стабилизация (ESP OFF).
В комбинация с Grip Control системата Hill Assist Descent задържа автомобила при ниска скорост дори на баири. Тази технология запазва C3 Aircross в правилната траектория, като ограничава риска от плъзване, когато автомобилът слиза по наклони. Новата функция помага на водачите да поддържат перфектен контрол над колата.
Системата може да поддържа автомобила на много ниска скорост (3 км/ч) за допълнителен контрол.
Уникалният дизайн на каросерията на кросоувъра и щедрите форми му придават сила и свежест. Индивидуалност, подсилена от големите възможности за персонализация, с 90 комбинации на екстериора и 5 дизайнерски решения за интериора.
Отвътре е с обновен интериор, като част от програмата Citroen Advanced Comfort за повече простор, модулен дизайн и яркост.
Изцяло съвременен, новият C3 Aircross е с добра свързаност и е оборудван с редица технологии, които улесняват живота в града и на пътя.
Салонът
разполага
с широки
и удобни
седалки
и предлага най-голямото в този клас пространство. Има и плъзгаща се задна седалка с две отделни части, сгъваема седалка на предния пътник, осигуряваща товарна дължина 2,40 метра и голям обем на багажника (410 литра до 520 литра).
C3 Aircross разполага с добре измислени места за съхранение, включително и зона за безжично зареждане на смартфони на централната конзола.
Предлага се с пълна гама системи за помощ на водача, като прозрачен цветен екран, функцията за аварийно спиране Active Safety Brake, автоматично превключване на светлините, разпознаване на пътните знаци с препоръки, както и полезни технологии, включително асистент при паркиране и свързаната 3D навигационна система с гласово разпознаване Citroen Connect Nav.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене