Пътешественик ни разхожда из Истанбул и Флоренция - от миналото към днес

Чарлс Фицрой е написал уникални наръчници за туристи, които да пътуват като с машина времето

Книгата на Чарлс Фицрой “Ренесансова Флоренция за пет флорина на ден” (ИК “Прозорец”) ще ви отведе през 1490 г., по времето на Лоренцо ди Медичи, когато никой друг град не може да се мери с красотата и културата и. Тук, в люлката на Ренесанса, ще срещнете големите банкерски и търговски фамилии, както и гениите, превърнали я в един от най-привлекателните центрове на Европа. Ще разгледате великолепните паметници, ще опознаете древните обичаи и модните тенденции, ще се потопите в оживената политика на града.

Този пътеводител в превод на Йоана Стоянова предоставя всички практически съвети за пътешествие назад във времето. Има какво да се види и научи във Флоренция - от внушителния катедрален купол на Брунелески до скулптурите и картините от края на XV век в европейската столица на културата. Няма как да не се подчините на съветите на Чарлс Фицрой. Пътеводителят завършва с думите: “Преди да си тръгнете от Тоскана, направете посещение в градчето Монталчино на върха на един хълм до Виа Касия, близо до южната граница на Сиенската република.”

Увлекателният разказ на Фицрой е вторият му публикуван на български език пътепис.

Първият е пътеводителят “Султанският Истанбул за пет куруша на ден” в превод на Милена Варзоновцева. И това изкусително пътуване подчинява читателя на своята магическа сила за едно пътуване във времето и пространството. Книгата е пътешествие към Ориента и разкрива всички тайни и мистерии на града край Босфора. Ще преживеете вълнуващи срещи в Истанбул с везири, еничари, посланици, търговци, роби...

Авторът на тези увлекателни четива е не само добре образован в Итън и Кеймбридж, но той осъществява и професионално изкуството на изтънченото пътуване като директор на Fine Art Travel.

Още от ИК "Прозорец"

Индийска притча с нежност и ирония

Главният герой на “Врява в градината с гуави” (ИК “Прозорец”) Сампат Чавла години наред се проваля и прекарва дните си унесен в мечти. Един ден обаче Сампат се покатерва на дърво гуава, за да се отдаде на блажено съзерцание, и неочаквано се прочува като свят човек. В индийското градче започва хаос. Романът е иронично забавна и затрогваща история за живота, любовта и семейството, с която Киран Десаи дебютира като една от най-обещаващите писателки от нейното поколение. Ще откриете нова вселена - индийски магически реализъм.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене