Край на сагата за акушерката от Венеция

Роберта Рич е позната и в България с книгите “Акушерката от Венеция” и “Акушерката от харема” (ИК “Хермес”).

“Акушерката от Венеция - процесът” е вълнуващият завършек на бестселъровата трилогия. Поредицата предлага оригинален начин да си представим живота на жените, чиито истории тънат в забрава. Още с появата си на пазара книгите се превръщат в международни бестселъри. 

В “Акушерката от Венеция - процесът” Хана се установява със семейството си в Константинопол. Матео все повече се привързва към нея и започва да я приема като своя майка. Наследникът на богатството на фамилия Ди Падовани обаче привлича вниманието на маркиз Фоскари, който e разорен. С помощта на красивата Франческа той отвлича Матео и го отвежда във Венеция. Хана е съкрушена и прави спонтанен аборт, губейки детето, за което копнее от години. Маркиз Фоскари се опитва да се домогне до наследството на Матео. Момчето обаче отказва да свидетелства пред съда. Маркизът отчаяно се нуждае от показанията на Хана, но тя е твърдо решена да не се връща във Венеция. 

Когато обаче разбира, че Матео е тежко болен и му остават броени дни живот, Хана изоставя всичко и заминава за града на каналите. Там смелата акушерка ще се изправи пред смъртна опасност, но и ще открие неподозиран съюзник...

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене