"Великото скачане" край Тюленово

За втора поредна година ще се проведе “Великото скачане” в местността Ашалъка край Тюленово на 29 юли от 11 до 18 часа. Любители на екстремните преживявания от цялата страна могат да се чувстват предизвикани да преодолеят страха си и да усетят тръпката от скачането от високо.

“Нека последната събота на юли бъде незабравима емоция”, призовават инициаторите. Те очакват тази година интересът да е много по-голям в сравнение с миналата година, когато събитието бе обявено едва две седмици преди провеждането му и все пак повече от 200 човека извършиха над 500 скока от скалите край Тюленово.

Имаше участници на възраст от 15 до 50 години от Добрич, Варна, Каварна, Шабла, Камчия, Слънчев бряг, Балчик, София, Ген. Тошево, Самоков, Русе, плюс двама германци.

За безопасното провеждане на екстремното мероприятие ще се грижат екипи на Бърза помощ и полицията, осигурени от Община Шабла – основен партньор на събитието, а лодка с гмуркачи ще бди непрестанно край смелчаците, престрашили се да скочат от високите скали.

Скалите околоТюленово, с техните причудливи отвесни форми, позволяват скачането в прохладните води на Черно море от различни височини, като най-високите точки надхвърлят 10 метра. Дълбочините пък са от порядъка на 5 до 8 метра. Това е причината тук от години да се събират почитатели на клиф дайвинга, които се забавляват, политайки над морската бездна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене