Фототипното издание на “Тефтерчето на Левски” - в топ 10 на най-купуваните книги

Тефтерчето на Левски - фототипно издание и тълкуване, издание на КК "Труд" е хит на книжния пазар.

Фототипното издание на “Тефтерчето на Левски” (КК “Труд”) е сред най-купуваните книги според класацията на верига книжарници “Хермес”, сочи статистиката.

Изданието е съставено от две части: факсимилно издание и разчетен текст и коментар на личното тефтерче на Апостола. В това издание е направен нов прочит на личния бележник, придружен с подробен археографски коментар. За първи път са разчетени над 120 думи – една част задраскани от Васил Левски, а друга част - неправилно тълкувани досега. Бележникът за първи път е представен самостоятелно факсимилно почти в автентичния му вид, огромна роля за което имат съставителите Цветолюб Нушев и Тодорка Томова от Народната библиотека, където се съхранява оригиналът на тефтерчето. Предлага се фототипно издание на оригинала и разчетеният текст в оригинален футляр.

Предложения от КК "Труд" за лятото

Романите на Розамунде Пилхер с 20% отстъпка с промо код 

Първи е Тъсачите на миди” -  най-известният ѝ любовен роман

Лятото е в разгара си. Летните отпуски предстоят. От издателство “Труд” всяка седмица през август ще ви предлагат роман на Розамунде Пилхер с промо код на сайта  www.trud.cc. Още от сега до 30 юли можете да поръчате най-известния ѝ роман - “Търсачите на миди”, с 20% отстъпка с промо код: TS12S (на латиница).

Семейната сага “Търсачите на миди” разказва за живота на Пенелопе - дъщеря на известен художник. Тя прави равносметка на живота си, спомняйки си миналото - от бохемското детство в Лондон до нещастния си брак по време на войната, когато се омъжва за човек, когото не обича. От него тя ражда три много различни деца - Нанси, Ноел и Оливия, която е нейното “специално дете”. Книгата започва със завръщането на Пенелопе у дома ѝ, след като е получила лек сърдечен удар.

Отивайки до Ибиса, за да се срещне с дъщеря си Оливия, Пенелопе се запознава с нейния възлюбен Космо и дъщеря му - младата и красива Антония. Историята се развива като пъзел между миналото и настоящето. Направена е връзка между любовта на Антония към мистериозния Данус и тази на Пенелеопе към елегантен и романтичен мъж, когото тя е обичала, но е загубила през войната. Така възрастната дама намира своя сродна душа в лицето на младото момиче и скоро то се пренася да живее при нея.

Пенелопе се превръща в довереник на Антония и ѝ помага да разбере, че може да бъде щастлива само ако е откровена със своя възлюбен. Междувременно възрастната дама се оказва единствената наследничка на картината “Търсачите на миди”, на която е изобразена и тя като дете.

Розамундe Пилхер има забележителна кариера като романистка. Романът “Търсачите на миди” постига феноменален успех, като завладява сърцата на читателите и спечелва международна слава. Преведен е на 37 езика.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене