Дани Бойл на Бузлуджа (Обзор)

Виктор Божинов с оператора Антъни Дод Мантъл, режисьора Дани Бойл и продуцента на “Възвишение” Иван Дойков (от ляво на дясно) на снимачната площадка близо до Бузлуджа.

Режисьорът бил виждал на снимки паметника и бил много впечатлен. Там се засякъл с българския си колега Виктор Божинов

Режисьорът на “Трейнспотинг” Дани Бойл е бил в страната ни и е посетил Бузлуджа. Видял е паметника там заедно със свой колега - носителя на “Оскар” - оператора Антъни Дод Мантъл, който печели най-престижното киноотличие за филма “Беднякът милионер”. Случката е отпреди година, но чак сега българският режисьор Виктор Божинов публикува снимка с чуждестранните си колеги във фейсбук.

“Точно преди една година… Бузлуджа… Дани Бойл и Антъни Дод Мантъл са на гости на снимачната площадка на “Възвишение”!!! Туй беше знак съдби!”, написа Божинов.

“Дани Бойл беше в България заради работен ангажимент, който прави съвместно с нашите партньори от “Ню Бояна филм студиос”. Той съчета неговото гостуване с посещение на снимачната площадка на “Възвишение” и за нас беше чест и удоволствие да се срещнем с него”, разказа Иван Дойков, който е продуцент на “Възвишение”.

Дани Бойл всъщност пристига в страната ни заради снимките на “Трейнспотинг 2”. Преди да дойде, вижда снимки на паметника на Бузлуджа и е силно впечатлен. Затова решава да отиде и да го види с очите си. А по това време там е и екипът на “Възвишение”. Така се среща и с Виктор Божинов, а случката е запечатана на снимка, която едва сега българският режисьор решава да покаже.

Бойл заснема в страната ни финалната сцена на “Трейнспотинг 2”. Във филма участва и българската актриса Анжела Недялкова. Тя го води и на гара “Подуяне”, където са правени част от кадрите. Анжела играе редом до звездите Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Робърт Карлайл.

Филмът “Трейнспотинг 2” е по кината от 3 февруари и се радва на голям интерес.

На 10 ноември се очаква по кината да тръгне българската продукция “Възвишение”, заради която Дани Бойл посети Бузлуджа. Лентата е по едноименния роман на Милен Русков. В главната роля е звездата от “Откраднат живот” Алек Алексиев.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене