Тайната на Серафина

Детска книга №1 на Goodreads за 2015 г. Това звучи изключително многообещаващо. В крайна сметка "Серафина и черният плащ" напълно заслужава да е една от най-четените, но доста хора я определят съвсем не като само "детска". Тя е е страховита, но и много завладяваща.

Робърт Бийти създава интригуваща смесица от реалност и въображение. Той пренася свръхестествено действие в една от истинските забележителности на Северна Каролина - имението “Билтмор”. Самият автор определя трилогията си (“Серафина и черният плащ” е само първата част от пленителната история) като: “Призрачен трилър с криминални елементи и достоверна историческа обстановка; смесица от вълнуващо фентъзи и конкретна обстановка и исторически детайли.”

Серафина е едно необичайно 12-годишно момиче, което се впуска в опасно разследване. Тя става свидетел как мистериозен мъж отвлича друго момиче и е решена на всичко да разкрие кой е той. Но злодеят с черния плащ е жаден за още жертви и самата Серафина е в опасност. Тя ще трябва да се изправи срещу най-големите си страхове, срещу ужасяващи врагове и древна магия. Но цената си заслужава, защото вървейки по следите на опасния мъж, Серафина всъщност открива коя е тя самата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене