Гришам обяснява кирилицата

Джон Гришам лично представи във фейсбук българското издание на най-новата си книга. Авторът сподели корицата на фона на картата на страната ни и поясни: "България граничи с Румъния на север, с Гърция и Турция на юг, със Сърбия и Македония за запад. Това е корицата на "Остров Камино". Мисля, че заглавието е най-отгоре. Това е кирилицата, създадена от двамата монаси Кирил и брат му Методий през IX век."

Романът разказва за кражбата на оригиналните ръкописи на "Великият Гетсби" и още четири романа на Ф. Скот Фицджералд от трезора на библиотеката в Принстънския университет.Четирийсет агенти на ФБР се заемат да разследват дръзкия обир. Историята стига до райския остров Камино край Флорида, където собственикът на успешна книжарницаБрус Кейбъл е замесен във връзки с черния пазар и предлагане на крадени ценни книги и ръкописи.

Писателката пред фалит Мърсър Ман получава неустоимо предложение от тайнствена компания - срещу 100 хиляди долара младата жена трябва да се върне за шест месеца в старата семейна вила на остров Камино, където е прекарала детството си. С идеалното прикритие, че търси усамотение, за да довърши втория си роман, тя трябва да проникне в кръга от литературни приятели на Брус и да научи тайните му. Скоро над рая на остров Камино надвисват буреносни облаци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене