Продават резиденция на Рокфелер за 19 милиона долара

Дейвид Рокфелер  СНИМКА : Ройтерс/Архив

Лятната резиденция на американския милиардер и банкер Дейвид Рокфелер в щата Мейн бе обявен за продажба за 19 милиона долара. Всички приходи от продажбата ще отидат за благотворителност, пише вестник Portland Press Herald, цитиран от БГНЕС.

Рокфелер почина на 20 март на 102 години. Прес секретарят на милиардера заяви, че Рокфелер е починал тихо в съня си в дома си в град Покантико Хилс (щата Ню Йорк). Според завещанието, преимуществено право на този дом, известен като Ringing Point, остава на неговите деца. В завещанието той се оценява на 9 милиона долара. Според изданието, няколко от децата на Рокфелер вече имат недвижими имоти в това място.

Според завещанието на Рокфелер, пет милиона долара трябва да бъдат предоставени на организация с нестопанска цел Maine Coast Heritage Trust и 20 милиона долара на резервата Maine Coast Heritage Trust. Според вестника, всички приходи от продажбата на Ringing Point и произведения на изкуството в къщата ще бъдат използвани за изпълнение на завещанието му. Продажбата на някои мебели и произведения на изкуството ще бъде организирана на търг от аукционната къща Кристис.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене