Пригответе си поне 450 000 евро за новия Phanthom

На тузарско събитие в Лос Анджелис Rolls-Royce представи осмото поколение на легендарната си лимузина Phantom. Най-луксозният седан в света ще бъде пуснат в продажба в началото на следващата година на цена от 400 000 лири (450 000 евро). Автомобилът ще се предлага в два варианта - стандартен и дълъг.

Флагманът на компанията за първи път използва собствена платформа - в случая шасито е алуминиево и ще бъде използвано и за сглобяването на бъдещия първи джип на Rolls-Royce - Cullinan.

Колата разчита на модернизирован V12 двигател с двойно турбо с обем 6,75 литра. Мощността на мотора е 571 к.с., а максималният въртящ момент 900 Nm. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична ZF.

Новият Rolls-Royce Phantom е с адаптивно пневматично окачване, което прави милиони корекция в секунда и незабавно реагира на промените в кормилното управление и при ускорение. То използва камера, която адаптира неговата твърдост и височина според пътната обстановка.

The Embrace се нарича технологията за дистанционно затваряне на задните врати, която може да действа и извън автомобила.

Според създателите това е и "най-тихия автомобил в света" със 130 кг материал за изолация. Има и специални гуми Silent-Seal, които са пълни с пяна.

В стандартното оборудване влизат система за кръгов обзор и нощно виждане, адаптивен круиз-контрол, Head-up дисплей, функция за предупреждаване за опасност от сблъсък с възможност за разпознаване на пешеходци, система за поддържане на лентата на движение, Wi-Fi и мултимедийна система с навигация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене