Разкриха писмо на кралица Елизабет II за смъртта на принцеса Даяна

Смъртта на принцеса Даяна е един от най-тъжните моменти в 65-годишното управление на кралица Елизабет II. СНИМКА: Ройтерс

Писмо разкриващо мъката на британската кралица Елизабет II от трагичната смърт на принцеса Даяна беше публикувано от медиите във Великобритания.

Смъртта на принцеса Даяна е един от най-тъжните моменти в 65-годишното управление на кралица Елизабет II.Облечена в черно в Бъкингамския дворец, вечерта преди погребението на принцеса Даяна, тя се обърнаща към нацията с думите: "Всеки, който е познавал Даяна, никога няма да я забрави", уточнявайки, че говори едновременно като кралска особа и като баба, предаде Канал 3.

Шест дни след смъртта на принцесата кралицата пише на близката си приятелка Лейди Хенриет Абел Смир.

"Даяна беше изключително и надарено човешко същество. И в добро, и в лошо, тя никога не загуби качеството си да се усмихва и да се смее, нито да вдъхновява околните с топлината и добротата си. Аз й се възхищавах и уважавах енергията й и отдадеността и към околните, особено предаността й към двете й деца. Тази седмица в Балморал, ние всички се опитваме да помогнем на Уилиям и Хари да превъзмогнат опустошителната загуба, за която и всички ние страдаме", пише кралицата.

"Много е тъжно. Загубата на Даяна е огромна загуба за страната. Уилиям и Хари са толкова смели и аз се гордея много с тях", пише още в писмото, което е дописано с почерка на Елизабет.

"Мисля, че твоето писмо е първото, на което отворих - емоциите са смесени, всички минаваме през много труден момент", завършва кралицата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене