Да полетиш с балон в Монтана (Снимки)

СНИМКИ: Камелия Александрова

Търсачи на сили усещания полетяха с балон в Монтана на централния площад "Жеравица". "Гледката си заслужава!", споделиха смелчаците. Да се издигнеш във висините, както в средните векове и в романите на Жул Верн е наистина приключение. Идеята на организаторите е да превърнат летенето в туристическа атракция.

Агенцията за регионално развитие и бизнес център – Видин реализира проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“, който има за цел да допринесе за развитието на туризма и подобряване на устойчивото използване на природните и културните ресурси в трансграничния регион Румъния-България.

АРРБЦ-Видин изпълнява проекта в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана. Проекта стартира на в началото на февруари 2016 г. и се очаква да приключи в началото на 2018 г.

Идеята на проекта е разработването на нов трансграничен туристически продукт – на базата на летене с топловъздушен балон.

Новосъздадената туристическа атракция ще бъде включена в туристически оферти, предлагани в цялата трансгранична зона. Ще бъде създадена и мрежа за промоция на новия продукт.

Очаква се новия туристически продукт да привлече повече чуждестранни туристи, с което да се повиши броя на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България и 7 области в Румъния.

Програмната територия включва регионите от ниво 3 по NUTS разположени на границата между двете партниращи държави: Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Силистра, Добрич за територията на България и регионите от ниво 3 по NUTS: Мехединци, Долж, Олт, Телеорман, Гюргево, Кълъраш, Констанца за територията на Румъния.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене