Жената на Еманюел Макрон: Сутрин виждам бръчките си и колко свеж е той

Френският президент и 25 г. по-възрастната му съпруга СНИМКА: РОЙТЕРС

Съпругата на френския президент говори за пръв път за 25-годишната разлика във възрастта им и каза: “Единственият проблем е, че той е по-млад от мен”, съобщи в. “Дейли мейл”.

В брутално откровено интервю 64-годишната Брижит Макрон призна, че се сеща всяка сутрин за пропастта в годините им, когато вижда момчешки изглеждащия Еманюел, който е на 39 г.

“Разбира се, закусваме - аз с бръчките си, той със свежестта си, но така е”, казва съпругата пред сп. “Ел”.

Тя твърди, че не е разстроена от обществения натиск, принудил президентското семейство да се откаже от плановете си да ѝ даде официалната титла “първа дама”. “Не се чувствам като първа дама - казва г-жа Макрон. - Това е превод на един американски израз, който аз въобще не харесвам.”

Президентът Еманюел Макрон искаше жена му да получи повече официално признание, докато върши всекидневната си работа. Но над 300 000 души се подписаха под онлайн петиция срещу даване на статут на първа дама на Брижит. Въпреки неприятностите с титлата съпругата казва, че не съжалява за преместването си в Елисейския дворец.

Пенсионираната вече учителка среща тийнейджъра Еманюел, когато той влиза в класа ѝ по литература в родния им град Амиен. Залюбват се и по-късно майката на 3 деца се развежда и се омъжва за ученика си. Заради неодобрение на родителите се местят от града.

Първата дама казва, че ще описва дейността си онлайн, като ще подчертае благотворителната си работа и други ангажименти, които ще извършва гратис. 

Французите отказаха да имат първа дама.
Французите отказаха да имат първа дама.

“Както всички преди мен ще поема обществената си роля, но френският народ ще знае с какви средства разполагам - казва Брижит Макрон. - Ще описвам всичките си срещи и ангажименти на президентския уебсайт, за да може френският народ да знае точно какво правя. Важното е да е ясно.”

Френската президентша е известна със строгия си ежедневен фитнес режим и здравословно хранене, които ѝ помагат да поддържа забележителна младежка фигура. “Когато чета за нас, винаги имам чувството, че чета за някой друг. Нашата история е толкова обикновена. Ако не бях избрала това, щях да пропусна живота си”, казва Брижит Макрон. Семейството, което няма деца заедно, кара ваканция в Марсилия в момента. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене