Тейлър Суифт дари средства на хора станали жертви на сексуално насилие

Певицата направи щедро дарение на американската фондация "Радостно сърце", чиято мисия е да образова, подкрепя и да организира кампании по въпросите на сексуалното насилие. СНИМКА: Ройтерс

Поп звездата Тейлър Суифт спази обещанието си да дари средства на организация, подкрепяща жертви на сексуални нападения, след като спечели делото срещу бившия радио диджей, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Певицата, която е на 27 години, направи щедро дарение на американската фондация "Радостно сърце" ("Joyful Heart"), чиято мисия е да образова, подкрепя и да организира кампании по въпросите на сексуалното насилие.

"За нас е чест да получим признание от Тейлър Суифт за работата ни от името и в помощ на оцелелите след домашно насилие, сексуални нападения или насилие срещу деца", пише в изявлението на организацията.

Изпълнителният директор на фондацията Майли Замбуто каза, че дарението е "много щедро", но не посочи конкретната сума.

Певицата Тейлър Суифт спечели делото за сексуално посегателство срещу 55-годишния диджей Дейвид Мюлер, който е бръкнал под полата й по време на фотосесия с фенове преди неин концерт в през 2013 г. Съдът отхвърли като неоснователно твърдението на Мюлер, че Тейлър Суифт е изфабрикувала историята за сексуално посегателство и това е довело до уволнението му от радио в Денвър. Бившият диджей заведе дело през 2015 г., обвинявайки певицата, че заради лъжливите й твърдения, подкрепени от тези на майка й и мениджмънта й, е останал без работа. Мюлер искаше обезщетение от 3 милиона щатски долара. В отговор на неговия иск Тейлър Суифт заведе дело за сексуално посегателство.

Певицата получи желаното обезщетение от 1 щатски долар, а основната й цел беше делото "да послужи за пример на други жени, които могат да се противопоставят публично на подобни скандални и унизителни действия".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене