Банкери ходят по дивите Хайтови пътеки

Актьори самодейци със страст, с която са играли на читалищните сцени преди 100 г., правят благотворителни постановки за деца в нужда.

Самодейците дават всичко от себе си в постановката, средствата от която отиват за деца със сериозни заболявания - досега са събрани над 300 хил. лв.

“Шумки от вяра по диви пътеки” е третата постановка на пътуващ театър “ПРОтегни ръка” . Турнето на “играещите банкери” премина през България и стигна до Русе - ще бъдат там на 19 септември от 19 ч в ДТ “Сава Огнянов”. Има и още спирки.

Началото на инициативата е поставено през 2012 г. с първата постановка “Малкият принц” и последвалата “Чудеса, чудесии или чудният свят на приказките”. Те са изиграни над 100 пъти в 42 града. В проекта безвъзмездно участват служители от голяма банка, приели предизвикателството да излязат на сцена в името на една кауза - “ПРОтегни ръка”.

Трупата от непрофесионални актьори напомнят за вярата в доброто и силата на успеха. Правят го от сърце и с изключителен професионализъм, в подкрепа на децата със сериозни заболявания. Събраните от първите две постановки над 300 000 лева са предоставени за терапии, помощни уреди и операции, които подобряват състоянието на малките герои. Защото детството не бива да боли.

Постановката “Шумки от вяра по диви пътеки” също допринася за реализиране на дарителската кауза “ПРОтегни ръка”.

“Шумки от вяра по диви пътеки” е адаптация на три разказа на Николай Хайтов - “Римска делва”, “Пътеки” и “Изпит”. Пиесата е драматизирана за трупата от Оля Стоянова - носител на “Аскеер” . Режисурата е на Христо Чешмеджиев. На сцената банковите служители влизат в ролите на Хайтовите хора, онези вярващи безрезервно в правдата, носещи в сърцата си любов и сила за живот.

Да ги видим на сцената е възможно с подкрепата на техните работодатели и на наследниците на Николай Хайтов, научихме от първородната дъщеря на писателя Елена, която изцяло застава зад тази кауза.

“Така има надежда за децата в нужда”, скромно казват непрофесионалните актьори, които дават сърцето и душата си на сцената.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене