Семейство Тръмп няма да присъства на наградите на центъра "Кенеди"

Мелания и Доналд Тръмп Снимка: Ройтерс

Доналд и Мелания Тръмп няма да присъстват на церемонията по раздаването на престижните награди за принос в изпълнителските изкуства в център "Кенеди" във Вашингтон, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

По този начин ще се избегнат "политическите разногласия", обявиха от Белия дом. Някои от отличените бяха обявили предварително, че няма да присъстват на четиридесетото издание на годишните награди заради несъгласие с водената от президента на САЩ Доналд Тръмп политика. Наградените по традиция присъстват на прием в Белия дом преди гала вечерта.

Церемонията е предвидена за 3 декември и тя ще бъде първата под президентството на Тръмп. Той е доста недолюбван от представителите на света на изкуствата, след като предложи да бъде спряно бюджетното финансиране за обществената телевизия и за Националния фонд за изкуствата.

Рапърът Ел Ел Кул Джей, певецът Лайънъл Ричи, хореографката Кармен де Лавалад, кубино-американската певица Глория Естефан и писателят продуцент Норман Лиър са отличените тази година за приноса им в американската култура.

Лиър обяви, че няма да присъства на награждаването, в знак на протест срещу орязаните средства за културата. Де Лавалад също обяви за оттеглянето си от церемонията след расистките сблъсъци в Шарлотсвил и изявленията на Тръмп по този повод.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене