Алек Болдуин с “Еми” за имитацията си на Тръмп, “Историята на прислужницата” с най-много награди - шест (Обзор)

Александър Скарсгард, Никол Кидман и Рийз Уидърспун позират със спечелените статуетки. СНИМКА: РОЙТЕРС

Алек Болдуин с “Еми” за имитацията си на Тръмп, “Историята на прислужницата” с най-много награди - шест

Сериалите с най-много номинации за наградите “Еми” - “Западен свят” и “Странни неща” (Stranger Things) не спечелиха нито една статуетка и това беше голямата изненада на 69-ата церемония за престижните тв призове. Големият победител е “Историята на прислужницата” - с 6 награди, включително за най-добър драматичен сериал.

Статуетката за най-добра мъжка роля в комедия спечели Доналд Глоувър за участието си в “Атланта”. Джулия Луис-Драйфус стана първата жена, спечелила “Еми” шест пъти за една и съща роля. А сериалът, в който тя участва - “Вице”, взе статуетката за най-добър комедиен сериал. Никол Кидман е отличена за най-добра главна женска роля в минисериала “Големи малки лъжи”. Продукцията спечели още 4 статуетки. Алек Болдуин взе “Еми” заради пародията си на президента Доналд Тръмп. Актьорът шеговито каза: “Най-добър контрол над раждаемостта има, когато сложиш оранжевата си перука.”

“Добре е всички да благодарите на “Игра на тронове”, който тази година не участва в наградите”, каза при откриването водещият Стивън Колбърт, който е и бивш кандидат-президент на САЩ. В речта си той не пропусна да захапе Тръмп, като припомни, че американският президент е номиниран за статуетката няколко пъти (8 - б.ред.), но така и не успява да я грабне. “Бих се хванал на бас, че ако я беше спечелил, нямаше да се кандидатира за президент. По някакъв начин това е изцяло ваша вина”, каза шеговито Колбърт на публиката. Най-изненадващо на сцената се появи и бившият прессекретар на Тръмп Шон Спайсър. (24часа)

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене