Историята на учителката Правда предизвика фурор в мрежата

Правда Найденова Снимка: Пиер Петров

Цял клас смени училището, за да последва 30-годишната си учителка по математика Правда Найденова. "24 часа" разказа нейната история и тя предизвика фурор в мрежата. Към 180 000 прочетоха материала за само за 12 часа. Той породи и вълна от коментари в социалните мрежи. Авторите им са българи от цял свят, с всякакви професии. Ето част от тях:

Огнян Пеев: Браво на младата учителка!!! Такива педагози трябва да бъдат поощрявани и давани за пример.

Zorbas Greek · Sofia University: БРАВО НА УЧИТЕЛКАТА И НА ЦЕЛИЯ КЛАС.БРАВО СЪЩО И НА ДИРЕКТОРА НА 128 У-ЩЕ ЗА ГЕРОИЗМА ДА ПОСРЕЩНЕ ЕДИН ЦЯЛ КЛАС.НО НЕ МОГА ДА КАЖА ТОВА НА ДИРЕСТОРА НА 125 У-ЩЕ И ЦЕЛИЯ ПЕРСОНАЛ ОТ БЕЗДУШНИ ДУШИЧКИ КОИТО НЕ СИ ПОМРЪДНАХА ПРЪСТА ДА ЗАДЪРЖАТ ЕДНА МЛАДА И АМБИЦИРАНА УЧИТЕЛКА В СВОЕТО УЧИЛИЩЕ.ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТАКИВА НЕЩА НЕ СЕ ПООЩРЯВАТ В БЪЛГАРИЯ.

Виж още: Мобилният сайт на "24 часа" е номер едно сред новинарските

Vasil Vasilev, работи в Italy: Браво на такъв преподавател

Антон Крумов: А на другата заран фактор от м-вото вика - ама не е целият клас тръгнал след нея. Да,18 от 27 деца са дръзнали и успели, това са само 67 на сто, не е преселение. На фона на аргументите на директора... А забравих - за какво увволниха колегата ѝ от СМГ?

Bahtishen Hyusein · СОУ "Христо Ботев" гр. Кубрат: Харесвам!

Йордан Младенов: Браво! Малко са, в днешно време, такива учители.
С извеждането на класа извън училището, ми напомни, какъв проблем имаше героят на великолепния актьор Владимир Смирнов, във филма, "Сбогом приятели".

Nanko Dimitrov · Muzikalna akademia sofia: За способните в България,няма прошка.

Apostol Kirov: Браво.

Ива Пенева: Не е паснала на калъпа на родната образователна система. Поредното доказателство за провала в образованието! Дано има повече такива учители, които искат да дадат нещо на децата ни и да ги учат, а не да се вписват в зле измислени правилници. Адмирации.

Radka Staykova · Minno Geologci Universitet: Така е, образователната ни система вече е неадекватна и не отговаря на порасналите изисквания на новото поколение.И когато се появи някой, който да покаже и промени създадените стереотипи, става неудобен. Браво на учителката, браво и на родителите и децата.

Montesano Giulia · Sydney, Australia: BRAVO G-JO NAIDENOVA

Penka Petkova · Работи в Kaufland: Bravo na detsa i roditeli spravili se s edno 4inovniresko bezhaberie.

Poli Nova · Supervisor de control при Coca-Cola: Браво Правде! Гордеем се с теб! За мен е чест, че те познавам! Дано има повече хора като теб в България! Късметът и успехът ще бъдат винаги с теб!

Ангелинка Кръстева · Работи в Начално училище-вт: Браво!

Донка Георгиева · Аграрен университет Пловдив: Ами ще я уволнят - написала изречение и не е сложила точка, как така, не е спазила указанията на МОН, разкарва децата напред - назад, трябва да стои в час и те да я замерват, с каквото могат............ БРАВО НА УЧИТЕЛКАТА! Кураж и успехи в новото училище! Браво на родителите!

Ili Ana: От такива ?добри новини имат нужда хората

теменужка тодорова · Sofia, Bulgaria: Гжа Найденова беше класна на сина ми Борис в ЕСПА .Радваме се за нея , тя е страхотна! Успех!

Katerina Ilieva: Браво и чест и почитания от мен! И името, и външният вид на Правда показват, че е прекрасен човек и професионалист с ясни цели и принципи! Поздравления и на родителите и учениците, че не са се примирили с неПравдата! 

Виж още: Мобилният сайт на "24 часа" е номер едно сред новинарските


Veneta Georgieva · MTM College: Респект пред учителката, и децата от класа.

Мариана Айвазова: Браво и на родителите! Явно само така може да се защитават интересите и доброто бъдеще на децата ни и малко останалите учители. И това е заради корумпираната и политизирана "система". По подобен начин успяхме да е отървем от бившата новопостъпила директорка на училището, в което учат децата ни - имахме късмета протеста ни да се случи в предизборно време и "дупеблизците от системата" се страхуваха да ни извият ръцете и се предадоха.

Sonya Georgieva · СА "Д.А.Ценов": Децата ни имат нужда от такива преподаватели!!!

Ralitza Blajeva · СУ "Климент Охридски":  Браво на Учителката и на родителите, които са я подкрепили! От такива учители има нужда училището. ЕЛАТЕ в Плевен. В СУ ..Христо Смирненски. назначават студентки /тази година 2 на брой/ на постоянен договор. Горките. Още не са ходили на хоспитиране? наблюдение в училище. Не знаят за какво става въпрос. Не са даже изучили всичките методики.... Не, че няма кандидати!!! В Плевен е не какво можеш, А КОЙ ПОЗНАЕАШ

Теменужка Теохарова · Aristotle University of Thessaloniki: Адмирации за учителката, щом децата я обичат и имат успехи, не стои ли това в основата на всичко ..........

Donka Todorova · Икономически техникум Варна: БРАВО!

Eleonara Vasileva: Аз съм възхитена,просълзена и обнадеждена.Прекланям се пред вас.Аз съм сигурна,че ще получите страхотна подкрепа и поздравления от много българи ,които са съпричастни с вас.Бъдете здрави!

Dora Markovska: Поздравления! Не вярвах, че все още съществуват такива учители! Браво и за подкрепата и борбата на родителите!

Дилян Николов: Изключително съм впечатлен от решението на родителите и от това, че сте действали заедно! А на младата учителка пожелавам много тъпение, нестихващ ентусиазъм и да продължава да бъде толкова отговорна и вдъхновяваща!

Младенка Павлова към родителите:  А дали осъзнавате, какъв прекрасен урок и пример сте дали на децата си? Борбата за ПРАВДА и справедливост; бягството от водовъртежа на безумната системата. Поклон пред всички Ви, Вие сте съвременните будители! Попътен вятър и успехи!

Lora Nikolova: Прекрасна история! За пример! Браво на всички участници в историята!

Антоанета Атанасова: Знам кое кара децата да са с нея и тя да е с тях- любовта и себеотдаването,което е също любов...Браво на колежката,браво за вас и за прекрасната история,случила се в България! Дерзайте!

Galina Racheva: Ето как истината и любовта побеждават бюрокрацията!Браво!Дано да има още смели и сърцати преподаватели!Само тогава ще се оправи загиващото ни общество!Родителите са разбрали ,кое е най-добро за децата им!

Stefan Peev: Ценете кадърните учители-толкова малко останаха!

Silvia Atanasova: Браво, учител който знае как да повлияе на децата в клас. Дано има все по-големи успехи в бъдеще!

Ivanka Simeonova: Поздравления за учителката, родителите на петокласниците и Директора на 128 СУ решили проблема!

Ива Гърдевска: Докога директорите ще са на власт до гроб ? За тях мандатност няма ли ? Докога ще дерибействат без контрол?
Харесва миПоказване на още реакции · Отговор · Съобщение · 2 часа

Maria Dulevska: Г-жа Правда Найденова успя да спечели и едни седмокласници, само след 2-3 влизания в часовете по математика, като заместващ учител в същото 125 СУ.

Катя Тодорова: България има крещяща нужда от умни, грамотни и отговорни млади хора! Само такива могат да ни измъкнат от блатото в което сме затънали.Хвала за куража! Само по този начин децата могат да се научат да отстояват правата си лабиринта на бюрокрацията. Браво на родителите за подкрепата! Браво на Правда , че е съумяла да запали огъня в децата за знания, развитие и колектив. Успешна да е новата ви учебна година!

Виж още: Мобилният сайт на "24 часа" е номер едно сред новинарските

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене