Стана Катич снима 3 месеца в България сериала “Забравена”, разпознават я само веднъж в метрото

Стана Катич в образа на Емили

Стана Катич, която зрителите на малкия екран познават като детектив Кейт Бекет от сериала “Касъл”, се впусна в ново филмово начинание, и то в България. Причината са снимките на лентата “Забравена” (Absentia). Освен актриса Катич е и изпълнителен продуцент на сериала. Той тръгва на 27 септември и ще се излъчва всяка сряда от 21 ч по AXN. Всички 10 серии са заснети в България, затова на екрана ще видим някои познати лица.

Още в първия епизод

Снежана Макавеева

ще се появи като

руска стриптийзьорка

Роля в сериала ще има и Алек Алексиев, играе доктор Василев в “Откраднат живот”. В “Забравена” актьорът отново облича докторската престилка. Борислава Стратиева, участвала във филма “Посоки”, ще влезе в образа на Вайълет.

Катич посети България за втори път. През дните, които прекара далеч от снимачната площадка, успя да разгледа София и да опознае някои от тукашните традиции. В инстаграм профила си публикува снимки от Националния археологически музей, крепостта Кракра в Перник и Музея на социалистическото изкуство. “Понякога обичам и само да се разхождам по улицата, толкова е прекрасно в България. Веднъж ме разпознаха две сладки момичета в метрото. Лесно е да снимам филм тук, защото

хората са

доброжелателни и

прекрасни

Уважават личното ти пространство”, казва актрисата на пресконференция, която даде пред български и европейски медии.

В “Забравена” героинята на Катич - федерален агент Емили Дюран, преследва жесток сериен убиец в Бостън. Неговата запазена марка е, че отрязва клепачите на жертвите си. Неволно тя става една от тях. Трупът ѝ обаче така и не е намерен. Емили изчезва безследно, без да има шанс да се сбогува със съпруга си Ник и двегодишния им син Флин. В ролите влизат Патрик Хюсинджър, изиграл злодея във филма “Джак Ричър: Не се връщай”, и Патрик Макаули, участвал в “Заклинанието 2”.

Към актьорския състав се присъединява и Кара Теоболд, известна с ролята на Айви Стюарт в сериала “Имението Даунтън”. Тя влиза в образа на подкрепящата и разбираща Алис - новата жена на Ник и мащеха на Флин. “Мисля, че много важно за героинята ми е майчинският инстинкт. Аз нямам деца, имам по-малък брат. Затова се вкопчих в чувствата, които изпитвам към него, и се опитах да ги пресъздам на екрана”, казва Теоболд.

Да влезе в ролята на Алис, е предизвикателство, защото Айви Стюарт

има своите

ограничения - статуса

в обществото, пола

и правилата, които трябва да спазва. Алис е другата противоположност.

Катич също се подготвя за ролята на Емили. Макар и всички да я мислят за мъртва, агентът на ФБР не е. Шест години след символичното ѝ погребение съпругът ѝ получава телефонно обаждане с указания как да намери изоставена хижа. В нея, под дъските на пода, затворена в пълнещ се с вода резервоар, се намира Емили. Макар и да не е мъртва, през всичките години е била подлагана на жестоки мъчения.

За да пресъздаде възможно най-реалистично героинята си, Катич разговаря с жертви на отвличане. “Не знам дали сте запознати с този вид престъпления. Някои млади момичета са държани против волята си повече от десетилетие. Интересното е, че снимаме сериала на Балканите, а тук хората оцеляват по удивителен начин, и то при ужасни обстоятелства. Чувствам, че това преминава и в екипа,

вървейки по земя,

изпитала толкова

история,

която вибрира в хората, израснали на нея. Наистина е удивително”, казва актрисата.

И обожава факта, че ще изиграе ролята на борбената Емили. “Едно от нещата, които не исках да правя, е да вляза в образа на жертва. Има много екранни образи на майки или домакини, които “служат” на другите герои. Емили е една от малкото, които е майка и боец. Помислих си: “Леле, не знам дали има много такива женски образи.”

Истинско предизвикателство за Катич е да влезе в ролята на родител. Тя гледала в интернет видеа на лъвове и останала смаяна от безстрашието, с което женската защитавала малките си. “Така е с всяко животно. Когато усетят този адреналин, разбират какво са способни да направят и какво са склонни да жертват, за да защитят детето си”, казва Катич.

Актьорът Ралф Инесън, когото феновете на “Игра на тронове” познават като родения на Железните острови Драгмар, също участва в “Забравена”. “Моят герой е шеф на офис на ФБР в Бостън. Когато отвличат Емили, той е неин партньор. Мисля, че чувства огромна вина, защото тя се е обадила за подкрепление, а той е попаднал в задръстване. Заради това не е успял да ѝ помогне, когато най-много се е нуждаела. В същото време е успял да се издигне и сега е шеф. През всичките години не прекъсва връзка със семейството на Емили и след като я намират, застава начело в разследването, търсейки виновника”, казва Инесън.

Нийл Джаксън, участвал в “Западен свят” (Westworld) и “Слийпи Холоу”, ще се превъплъти в д-р Джак Бърни, брат на Емили. “Героят ми е бил уважаван хирург и когато сестра му безследно изчезва и всичи я смятат за мъртва, той не може да се примири със загубата. Започва да пие и става алкохолик. Губи разрешителното си и през последните години се

опитва да събере

парчетата от разбития

си живот

Връща се към това, което е бил, и спира да пие. Когато намират Емили, всичките му пороци се връщат. Отново посяга към чашката и животът му излиза от релси. Джак през целия си живот е завиждал на сестра си, защото е осиновена, а той, биологичното дете, е заел второто място в живота на родителите си. Героят ми по-скоро не иска Емили да се връща”, казва Джаксън.

В “Забравена” екшън сцените не се падат само на ФБР агенти. Израелският модел Ангел Бонани ще влезе в образа на детектив Томи Гибс. Той първи открива телата на жертвите, оставени без клепачи. ФБР обаче се намесва и поема разследването в свои ръце.

Моментът,в който героинята на Стана Катич е спасена след 6 г. мъччения,
Моментът,в който героинята на Стана Катич е спасена след 6 г. мъччения,
Кадър от сериала. Зад актрисата се вижда Патрик Хюсинджър.
Кадър от сериала. Зад актрисата се вижда Патрик Хюсинджър.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене