140 души на сцената за 100-годишнината на оперетата

Канканът е един от танците, характерни за оперетите, и в миналото е предизвиквал скандали в обществото. СНИМКА: АРХИВ НА ТРУПАТА

“Оперетата е празнично изкуство. Елате в Музикалния театър като на празник!”

С тези думи режисьорът проф. Светозар Донев, който е работил и с легендарната Мими Балканска, кани публиката на първи октомври от 17 часа в Музикалния театър. Там ще се състои концерт спектакъл по повод стотния юбилей на професионалната оперета в България.

На най-жизнерадостната ни сцена ще излязат 140 души - солисти, оркестър, хор и балет, за да отдадат почит на първосъздателите на оперетата. Зрителите ще видят откъс от рядко поставяната оперета “Маркиз Бонели” от Делингер - не е била играна в България отпреди 100 години.

В първата част на юбилейния спектакъл режисьорът проф. Светозар Донев е подбрал арии, дуети и откъси от балети от обичани оперети като “Веселата вдовица”, “Баядерка”, “Прилепът”, “Цигански барон”.

Във втората част публиката ще се наслади на откъси от популярните мюзикъли, сред които “Кабаре”, “Евита”, “Хелуо, Доли”, “Бел ами”.

Ден преди това - на 30-и септември, балет “Арабеск” открива 50-ия си юбилеен сезон с премиерата на балета “Ромео и Жулиета” от Сергей Прокофиев в нова трактовка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене