Ути забърка цял казан рибена саламура в Лом

Един тон рибена саламура приготви Ути Бъчваров във втория фестивал „На риба с бира в Лом“. Снимки АВТОРКАТА

Един тон рибена саламура приготви Ути Бъчваров във втория фестивал „На риба с бира в Лом“, който се проведе на брега на Дунав. Това е най-голямото количество рибена чорба, готвено в България, по думите на Ути, който носеше тениска с надпис „Аз обичам Лом“. За вкусната саламура бяха доставени от местни рибари 120 кг. риба, рецептата включваше и 80 кг. домати, 50 кг. печени чушки, 10 кг. чесен и дузина китки магданоз, копър, девесил, както и люти чушлета, сол и „чееерно пиперче“. Горещата рибена чорба бе поднесена със студена бира, осигурена от „Ломско пиво“. За доброто настроение на ломчани и гостите на града се погрижи и Берковската духова музика, а ломчани извиха хора.

Рибената дъхава саламура с дунавски екземпляри, забъркана от майстора Ути Бъчваров зарадва ломчани, които продължават да честват празника на града „Вяра, надежда и любов“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене